Kada kondom pukne

Izvor: Dzungla.org, 23.Sep.2011, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada kondom pukne

Istraživanja su pokazala da je procenat ispadanja i pucanja kondoma mali: između 0,4 i 2,3 odsto. Šta treba uraditi u tom slučaju?
Razlog za pucanje ili spadanje kondoma je u najvećem broju slučajeva pogrešna upotreba. Zato, ako se još niste 'uigrali' vežbajte kada ste sami.
Ako kondom nameravate da upotrebljavate pod vodom, važno je da ga stavite pre nego što uđete u vodu. Osim toga, ako voda sadrži hemikalije kao što je hlor, ili su joj dodati sapun, ulje ili pena >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << za kupanje, to takođe može loše da utiče na lateks.
U svakom slučaju, to što niste spretni sa upotrebom prezervativa nikako nije razog da ih izbegavate. To je samo loš izgovor zbog kojeg rizikujete da jednog dana ozbiljno zažalite.
Ako spadate među one osvešćene korisnike kondoma, i desi vam se 'havarija' u vidu pucanja ili ispadanja tokom seksualnog odnosa, ne paničite.
Žena u tom slučaju može da uzme postkoitalnu kontracepciju. Takozvana 'pilula za dan posle' uzima se najkasnije 72 sata od nezaštićenog seksualnog odnosa kako bi se sprečila neželjena trudnoća.
Međutim, te pilule nisu uopšte bezazlene, niti se smeju često koristiti, upozoravaju ginekolozi.
Ukoliko se bojite da ste, zbog pucanja ili ispadanja kondoma, dobili neku polnu bolest obratite se ginekologu, ili lekaru opšte prakse koji će vas uputiti na neophodne preglede i mere prevencije.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.