KOME U RUKE - NJEMU ILI ČOVEKU? Robot koji uzima bris za koronavirus (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 12:59

KOME U RUKE - NJEMU ILI ČOVEKU? Robot koji uzima bris za koronavirus (VIDEO)

Munjevito je napravljen.

Naučnici "University of Southern Denmark SDU", razvili su prvog potpuno automatizovanog robota koji može da obavi uzimanje briseva za potrebe testiranja na COVID-19. Robot koristi 3D štampani specijalno dizajnirani jednokratni alat kojim prihvata štapić za testiranje i zatim uzima bris na tačnom mestu u ustima pacijenta. Posle toga štapić stavlja u čašicu koju zatvara poklopcem kako bi osigurao uzorak.

Naučnici i studenti univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sami su testirali robota i kažu da je osećaj potpuno isti kao da to isto izvodi medicinsko osoblje što deluje kao da robot dobro zna šta radi, kao što možete videti u ovom videu.

Naučnici su ga razvili za samo četiri nedelje, kako bi ga što pre doveli na tržište.

Na ovom testu inteligencije je PALO 90% ljudi, a rešili su ga PREDŠKOLCI! Možete li i vi? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.