KFOR upotrebio pesme Džastina Bibera protiv Srba u Jagnjenici

Izvor: Njuz.net, 24.Okt.2011, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KFOR upotrebio pesme Džastina Bibera protiv Srba u Jagnjenici

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Muzika Džastina Bibera mogla bi već od naredne godine da bude zabranjena Ženevskom konvencijom o ratovanju

JAGNJENICA, 24. oktobar 2011, (Njuz) - Nemački vojnici Kfora u selu Jagnjenica u Ibarskom Kolašinu ponovo su sinoć upotrebili pesme Džastina Bibera kako bi rasterali Srbe okupljene na barikadi u tom mestu, na teritoriji opštine Zubin Potok.
Ovo je drugi put u poslednja dva dana da pripadnici Kfora na isti način pokušavaju da probiju srpsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << barikadu, i prema prvim najavama, ako tako nešto budu ponovili još jednom postoji velika mogućnost da će uspeti u svom cilju.
- Danima smo na barikadama i borimo se da na sve moguće načine istrajemo u svojoj nameri da sprečimo kretanje jedinica Kfora i Euleksa ka prelazu Brnjak – izjavio je Radovan Đorđević, jedan od meštana na barikadama – U početku su pripadnici Kfora upotrebljavali biber sprej, što je bilo prilično bolno, ali su nakon toga počeli preko razlgasa da puštaju pesme Džastina Bibera „Mistletoe“ i „Baby“, što je već bilo jezivo. Ne znam da li ćemo izdržati na barikadama ako sledeći put budu pustili još i „Never let you go“ – zabrinut je Đorđević.
Prema prvim informacijama pripadnici Kfora su sasvim slučajno došli na ideju da probaju da okupljene Srbe rasteraju muzikom ove mlade zvezde.
- Pričali smo kako biber sprej očigledno ne daje rezultate i pitali smo se da li postoji nešto što bi moglo da bude strašnije od toga – kaže komandant Kfora Ernhard Biler – U tom trenutku je neko postavio pitanje kako se ta reč kaže na srpskom jeziku, i kada smo čuli odgovor u sobi je zavladao tajac, pogledali smo se u oči, i u momentu je svima bilo jasno da možda imamo rešenje kako da se rasturimo barikade.
Puštanje pesama Džastina Bibera nije prvi zabeleženi slučaj takve metode borbe protiv ljudi na barikadama. Krajem 80-ih vlada Nemačke Demokratske republike pokušala je da razbije proteste na Berlinskom zidu puštanjem pesama Džejsona Donovana, dok je američka policija prilikom rasturanja antiglobalističkog protesta u Sijetlu 1999. godine naizmenično puštala oba hita grupe Mili Vanili.
Marko Dražić
Dejan Nikolić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.