Izvor: RTS, 15.Dec.2023, 07:10

Мађарска блокирала 50 милијарди евра помоћи ЕУ Украјини; "кинжал“ оборен у Кијевској области

Рат у Украјини – 660. дан. У Кијевској области оборен “кинжал“, руска хиперсонична ракета, саопштиле су украјинске снаге. ЕУ одлучила да почне преговоре о придруживању са Украјином. Сенат САД ће гласати о помоћи Украјини следеће недеље, најавио лидер већине Чак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шумер. Руски председник Владимир Путин поручио је да ће Русија наставити рат док не оствари своје циљеве и Кијев не пристане на договор који узима у обзир безбедносне бриге Москве.
Узбуна због ваздушне опасности огласила се јуче више пута у Кијевској области, где су украјинске снаге обориле “кинжал", руску хиперсоничну балистичку ракету, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге.
Амерички сенат ће гласати о војној помоћи Украјини и Израелу следеће недеље, најавио је лидер већине у горњем дому Конгреса Чак Шумер.
Европски савет одлучио је да почне преговоре о придруживању са Украјином и Молдавијом, док је статус кандидата за чланство у Унији додељен Грузији, објавио је председник овог савета, Шарл Мишел.
Са друге стране, руски председник Владимир Путин поручио је на годишњој конференцији за медије да ће Русија наставити рат док не оствари своје циљеве и Кијев не пристане на договор који узима у обзир безбедносне бриге Москве.
Навео је да нема потребе за даљом мобилизацијом и да је у борбеним зонама 617.000 руских војника.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.