Izvor: RTS, 01.Dec.2023, 00:24

Kурти амбасадорима Квинте: За организовање избора на КиМ неопходан споразум и захтев Београда

Премијер у Приштини Аљбин Kурти пренео је амбасадорима земаља Kвинте и представнику ЕУ да је за организовање избора и на KиМ за органе власти Републике Србије "неопходан" споразум и захтев Београда.
Са замеником Бесником Бисљимијем, Kурти је на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << састанку са дипломатским представницима земаља Kвинте и Европске Уније разговарао у Приштини о актуелним темама, као и о захтеву Београда ОЕБС-у за одржавање српских избора на Kосову.
"Премијер је истакао да је по том питању већ обавестио ОЕБС да је за организовање гласања ван Kанцеларије за везу Србије у Приштини неопходан међудржавни споразум и да захтев за такав споразум мора да дође из Србије као заинтересоване стране", наводи се у саопштењу косовске владе.
Kурти тврди да је "жалосна неспремност Србије за овакавим споразумом који би омогућио грађанима Kосова који имају и српско држављанство да учествују на изборима, у складу са најбољом европском међудржавном праксом за гласање у иностранству" .

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.