Kо је Милан Божић? Некада лева рука Мире Марковић, а данас десна Александра Вучића

Izvor: 011vodič.com, 15.Avg.2020, 11:52

Kо је Милан Божић? Некада лева рука Мире Марковић, а данас десна Александра Вучића

Милан Божић (Фото: Принтскрипт)



Вучићев је председник Надзорног одбора Телекома а живи у стану од 2.2 ара (220м2). Фасцинантно је како професор Београдског универзитета каријеру завршава као егзекутор једног од напрљавијих Вучићевих послова који ће наредних >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << година бити у жижи јавности – у питању је Телеком Србија.
Рођен је 1952. године у Београду.Био је декан Природно-математичког факултета седам година, до 1994. а у време док је професор била и његова другарица Мирјана Марковић, супруга Слободана Милошевића.У јавности је био познат и по браку са новинарком Сањом Пурић некадашњом чланицом ЈУЛ-а али и по тасту, др Јагошу Пурићу, првоборцу Осме седнице, куму и јастребу Мире Марковић .
Био је републички и савезни посланик, као и потпредседник Скупштине Београда за време чувене градске власти СПО. У јавности се највише истицао као саветник Вука Драшковица, али и министар без портфеља у Савезној Влади за време НАТО бомбардовања. Био је члан Демократске странке, Српске либералне странке, Српског покрета обнове и на крају Српске напредне странке.
Ипак његово политичко деловање највише је обележила нескривана сарадња са председницом Јул-а и Милошевићевом супругом али и кључна улога у смењивању Зорана Ђинђица са места градоначелника Београда. Миру Марковић, како сам наводи, познавао је још из времена кад су се заједно запослили на Природноматематичком факултету 1974. Виђали су се и дружили на факултету, наводио је Божић, јер „зашто би трошили паре у ‘комуналцу’“, иако је био погодна кафана између Градског комитета и околних факултета“.
На једној промоцији књиге Мире Марковић, Божић је рекао за ауторку да „савршено врши предвиђање рата и савршено разуме проблем референдумског изјашњавања народа“. За Миру је говорио да „има један србијански нацин политичког мишљења, урбанизован…“. За Дану Драшковић са којом је такође био изузетно присан, говорио је пак, да „има ту динарску виолентност која у великим комадима граби и хвата стварност“. Неки пут, говорио је он, „убоде једна(Мира), а неки пут – друга (Дана)“.
У Вучићеву странку учланио се 2011.године а већ 2012.постаје председник Надзорног одбора Телекома у коме прима месечну накнаду од астрономских 502.853 динара колико је управо он пријавио Агенцији за борбу против корупције јос 2016. године. Према тим, његовим подацима, на Математичком факултету месечно прима 145.164 динара, а на Математичком институту 87.974 динара.
Живи у суперлуксузном стану од 220м2 о коме су објављиване новинарске репортаже и у којима се сам Божић хвалио раскошем. Александар Вучић, у својству генералног секретара Шешељеве СРС-а, својевремено је говорио да познаје много професора, али да ниједан од њих нема тако огроман, луксузно опремљен стан.“ Божић је стан највероватније стекао „поштено“, док је био градски функционер.“ – говорио је Вучић.
Последњих година прилично успешно се крије од јавности, ако се изузме целодневно седење по београдским кафанама. Остаје да се види како ће објаснити пословну агонију Телекома и многе одлуке у којима је био главни актер.
Директно


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.