Izvor: 011vodič.com, 13.Avg.2020, 20:19

Kинези купују села око Бора, ево шта им је намера

Све су чешће информације да преко посредника кинеска компанија Зиђин купује напуштена имања у региону Бора.
Према тим информацијама намера кинеске компаније која је купила српске руднике бакра и злата је да направе трајна насеља у која ће довести раднике са породицама >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << из Kине чиме ће без посла остати српски држављани који су тренутно запослени у компанији Зиђин.
Јавна је тајна да Kина у Србији има специјалан статус по коме је могуће да се на Смедерево сручи тоне отровне чађи из железаре или на Бор огромне количине штетних гасова и да нити једна институција државе на то не реагује.
Такође, видљиво је и да се Србија убрзано задужује код Kине и да заузврат мора да купује њихову углавном прљаву технологију старије генерације или пак да буде терен на који се убацују кинески производи коју су конкуренти европским.
Али ако је тачно и то да ће на крају Kинези да доводе и своје раднике у фирме које овде отварају, онда је то сигуран знак да Вучићев режим заиста планира да од Србије направи сиромашну кинеску провинцију.
Ми Слободари сматрамо да са Kином треба имати економску сарадњу, али то никако не значи да им треба препустити државу што се интезивно дешава у последњих годину дана.
Србин.инфо

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.