Ježevi vraćeni u divljinu posle dijete

Izvor: Beta, 08.Apr.2010, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ježevi vraćeni u divljinu posle dijete

LONDON, 8. aprila 2010. (Beta-AFP) - Četrnaest ježeva koji su se ugojili toliko da nisu mogli da se smotaju u klupko i tako zaštite od grabljivaca, vraćeni su u divljinu posle dvomesečne dijete.

Životinje su na strogu dijetu stavljene u februaru, pošto su tokom hladnog talasa previše uživali u hrani za mačke u Centru za zaštitu divljih životinja u Fajfu u Škotskoj. Ježevi, koji zimi žive od sopstvenih rezervi masti, postali su toliki da nisu mogli da se smotaju u klupko.

Upravnik centra Kolin Snedon kazao je da životinje u centru nisu morale da se oslanjaju na zalihe masti. "Mast im je potrebna za hibernaciju, ali kada je imaju previše onda ne mogu da se smotaju u klupko, zbog čega su u velikoj opasnosti od predatora kakvi su jazavci i lisice", kazao je Snedon. "Problem je bio u tome što su zbog hladnoće duži period morali da budu unutra, a ako ih držimo u zatvorenom prostoru ostaju relativno topli i nisu u hibernaciji, pa je jelo jedino čime se bave", dodao je. Četrnaest ježeva pripada grupi od 70 ježeva koji su sklonjeni od hladnoće tokom oštre zime.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ježevi vraćeni u divljinu posle dijete

Izvor: NaDlanu.com, 08.Apr.2010

LONDON, 8. aprila 2010. (Beta-AFP) - Četrnaest ježeva koji su se ugojili toliko da nisu mogli da se smotaju u klupko i tako zaštite od grabljivaca, vraćeni su u divljinu posle dvomesečne dijete. Životinje su na strogu dijetu stavljene u februaru, pošto su tokom hladnog talasa previše uživali...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.