Jelenina pesma „Oro“ je prelepa

Izvor: Blic, 15.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelenina pesma „Oro“ je prelepa

Jedna od najlepših učesnica ovogodišnjeg „Evrosonga" jeste predstavnica Jermenije, zanosna brineta Sirušo, koja će se evrovizijskoj publici predstaviti sa pesmom „Qele, Qele" i to 20. maja, u prvoj polufinalnoj večeri.



Jermenija se na „Evroviziji" takmiči po treći put, a ove godine prvi put za tu zemlju nastupiće jedna dama. Andre je 2006. godine probio led, dok je prošle godine nastupio Hajko. Zanimljivo je da su oba dosadašnja predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << završila na odličnom osmom mestu.

- Da, Andre i Hajko su bili predivni i uspešni, tako da je na meni sad veliki pritisak da ja moram biti bar toliko dobra, ako ne i uspešnija ove godine - rekla je Sirušo i iskoristila priliku da objasni koliko joj je bitno to što ima priliku da predstavlja svoju zemlju i koliko je Jermenija divna zemlja.

- Predstavljati svoju zemlju na ovako važnom takmičenju je velika čast. Jermenija je predivna zemlja i predstavlja najbolje mesto na svetu za mene. Kada kažu da je Jermenija sunčana zemlja, to nije zbog sunca već zbog toplih ljudskih duša našeg naroda.

Sirušo je rođena 1987. godine u Jerevanu, u porodici istaknutih umetnika. Njen otac je glumac i režiser, dok je majka, koja joj je uzor, poznata i cenjena pevačica.

- Najveći muzički uticaj na mene je imala i ima moja majka. Osim nje, uzori su mi i Stivi Vonder, Rej Čarls, a volim da slušam i „Aerosmit". Takođe, ja se pronalazim i u klasičnoj muzici, a moj instrument je klavir - istakla je Sirušo.

U toku svoje promotivne turneje pred „Evrosong", Sirušo priznaje da se umorila, ali i da je uživala u svemu.

- Obišli smo sedam zemalja za sedam dana. Iako smo svaki dan provodili u avionu, osećala sam se odlično jer obožavam svoj posao. Uprkos svom tom fizičkom umoru, morala sam da ostanem budna i u formi, jer smo na svakom nastupu pevali uživo - objasnila je mlada Jermenka.

Kako je u „Blicu" Sirušo bila proglašena za jednu od najlepših učesnica ovogodišnje „Evrovizije", pitali smo je da li joj prija to saznanje i da li misli da će joj to, možda, pomoći kod dobijanja glasova.

- Jao, pa naravno da prija. Mnogo sam vam zahvalna, ali želim da se čuje moja pesma i pogleda moj nastup. Moje mišljenje je da je mnogo važnije ono što čovek nosi u sebi, a ne spoljašnjost, tako da i sama dosta polažem u svoje obrazovanje - kaže za „Blic" Sirušo i dodaje da joj se Jelenina pesma mnogo dopada.

- „Oro" je mnogo lepa pesma i mislim da će dobro proći. Sviđa mi se i zbog toga što nosi u sebi neku toplinu, baš kao što sam zapazila i da su ljudi u Srbiji topli i dobroćudni.

Sirušo nam je, takođe, otkrila i koje je pesme sa dosadašnjih „Evrovizija" volela.

- Sviđaju mi se pesme predstavnika Gruzije i Bugarske sa prošlogodišnjeg takmičenja, kao i bosanska „Lejla" - rekla je Sirušo i objasnila nam šta znači „Qele, Qele", kako glasi naziv njene pesme.

- „Qele, Qele" znači „hajde, hajde". Zanimljivo je to da je jedan naš pevač davno imao pesmu sa istim imenom, a ja sam je kao mala stalno pevala, pa su me svi zapamtili po njoj. Eto, kakva je sudbina, sada ja pevam pesmu sa istim imenom - kaže kroz smeh Sirušo.

Prenos finala ispred Skupštine Beograda

Beograđani će 24. maja, tokom finalne večeri „Evrosonga", na velikom ekranu ispred Skupštine Beograda moći da prate to muzičko takmičenje. Uprava grada Beograda i RTS omogućili su da se s velikog ekrana, dimenzija 7 x 5 metara, prati „Evrosong", a evropskoj publici će u dva direktna uključenja evrovizijskog prenosa biti preneta atmosfera s tog mesta.

Nastavljaju se probe

Tokom jučerašnjeg dana prve probe u „Beogradskoj areni" su imali veseli Letonci iz grupe „Pirates of the Sea", koji su nakon uspešne probe izjavili da očekuju da će za njih glasati deca koja neće otići na spavanje pre glasanja, kao i svi koji su „večita deca". Predstavnici Bugarske, „Deep Zone & Balthazar", uvežbavali su svoju numeru „DJ, Take Me Away", a sve oči prisutnih su bile uperene u pevačicu Joanu Dragnevu koja se na probi pojavila u izazovnoj crvenoj haljini. Budući da je za ovogodišnju „Pesmu Evrovizije" akreditovano više od 2.500 novinara, koje je faktički nemoguće smestiti u „Areni", u skladu sa pravilima „Evrosonga", predstavnici medija neće moći da prisustvuju takmičarskim večerima (dva polufinala i finale), već će dešavanja iz „Arene" pratiti iz pres centra koji je smešten u Centru „Sava".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.