Izvor: Blic, 28.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedva čekam svirku večeras

Jedva čekam svirku večeras

- Jedva čekam svirku u Beogradu i pozivam sve ljubitelje dobre muzike da dođu na koncert - poručio je Brajan Adams preko svog menadžera fanovima u Srbiji. Kanadski roker, koji u Beograd dolazi iz Osijeka, gde je sinoć nastupio, večeras će održati koncert u Hali sportova.

Iako je Adams komponovao čitav niz hitova koje će naša publika večeras moći uživo da čuje, ipak je presudna pesma u karijeri Brajana Adamsa '(Everything I >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Do) I Do It for You', koja je korišćena u filmu 'Robin Hud', snimljenom 1991. godine. Na osnovu melodije Majkla Kejmena, Adams je napravio megahit sa kojim je postavio silne rekorde. Singl sa pesmom iz filma prodat je u neverovatnom tiražu od osam miliona kopija, a pesma '(Everything I Do) I Do It for You' je čak sedam nedelja bila na prvom mestu američke top-liste. Zahvaljujući uspehu ovog singla, Brajanov album 'Waking Up the Neighbours' je prodat u više od deset miliona primeraka, a Adams je za ovu ploču osvojio šest nagrada 'Gremi'.

Kanadski roker je poznat i po svom humanitarnom radu, a prošle godine je u Kataru održao aukciju na kojoj je gitara koju su potpisali najpoznatiji svetski gitaristi prodata za dva i po miliona dolara. Taj novac je iskorišćen za pomoć siromašnim ljudima širom sveta, kao i za pomoć žrtvama cunamija u Aziji. Adams učestvuje u svim akcijama za prikupljanje sredstava za borbu protiv raka dojke, a zanimljivo je da je on prvi muzičar sa trulog Zapada koji je održao koncert (humanitarni, naravno) u Kaačiju, glavnom gradu Pakistana.

Osim muzikom, Adams se bavi i fotografijom, njegove slike_arhiva su objavljivane u magazinima 'Vog', 'Veniti fer', 'Harper’s bazar', a 2004. godine je fotografisao englesku kraljicu Elizabetu.

A. Novaković Upoznajte Adamsa!

Prva dva čitaoca koja se danas od 12 do 12.05 jave na telefon 011/3334-620 i tačno odgovore na pitanje kako se zove prvi album Brajana Adamsa dobiće priliku da se uoči večerašnjeg koncerta upoznaju sa kanadskim muzičarem. Bio u vezi sa Bond devojkom

Adams je zakleti vegetarijanac i trenutno živi u Londonu. Navija za Čelsi, a o njegovom privatnom životu se ne zna mnogo, osim da je nekoliko godina bio u vezi sa danskom glumicom Sesil Tomsen, koja je glumila u filmu 'Tomorrow Never Dies' iz serijala o Džejmsu Bondu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.