Janko Popović Volarić i Tijana Pečenić blistali na premijeri najiščekivanijeg filma u regionu

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko Popović Volarić i Tijana Pečenić blistali na premijeri najiščekivanijeg filma u regionu

Glumački par Janko Popović Volarić i Tijana Pečenić prisustvovali su sinoć svečanoj premijeri najiščekivanijeg filma u regionu 2017. godine - "Goran", reditelja Nevija Marasovića.

Filmska ekipa, na čelu s redateljem Nevijem Marasovićem i scenaristom Gjermundom Gisvoldom, te glumcima Franjom Dijakom, Natašom Janjić, Jankom Popovićem Volarićem, Goranom Bogdanom, Filipom Križanom i Milanom Štrljićem poklonili su se pred punom bioskopskom dvoranom i dobili gromoglasne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovacije i višeminutni aplauz publike.

Radnja psihološke drame odvija se u Gorskom kotaru. "Goran" je priča o životu i posledicama koje naši postupci mogu imati. Scenario za ovu psihološku dramu potpisuje talentovani norveški scenarista i književnik Gjermund Gisvold.

Naizgled idilična atmosfera u Gorskom kotaru pretvara se u noćnu moru, a sedam života biva nepovratno uništeno. Naslovnu, glavnu mušku ulogu glumi jedan od najtalentovanijih hrvatskih glumaca, Franjo Dijak koji je ceo svoj život predodredio brzi za slepu suprugu koju igra Nataša Janjić, a kojoj je ovo bila najizazovnija filmska uloga u karijeri.

U prvom delu filma, svaka akcija, reakcija i stav izneseni od strane likova zbuniće gledaoce i prouzrokovati blagu neprijatnost. Priča je u početku namerno građena na taj način. Potom se postepeno razvija u drugom delu filma, otkrivajući tajanstvenu zagonetku.

"Goran" je svoju svetsku premijeru imao na Fantasia International Film festivalu u Montrealu, gde je Franjo Dijak osvojio nagradu Cheval Noir za najboljeg glumca, u konkurenciji s Melom Gibsonom. Film kojeg mnogi nazivaju hrvatskim "Fargom", u kojem je na jedinstven način spojena Skandivanija i Mediteran, zasigurno će oduševiti, ali i iznenaditi publiku zbog šokantnog raspleta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Janko Popović Volarić i Tijana Pečenčić blistali na premijeri najiščekivanijeg filma u regionu

Izvor: Blic, 21.Dec.2016

Glumački par Janko Popović Volarić i Tijana Pečenčić prisustvovali su sinoć svečanoj premijeri najiščekivanijeg filma u regionu 2017. godine - "Goran", reditelja Nevija Marasovića...Filmska ekipa, na čelu s redateljem Nevijem Marasovićem i scenaristom Gjermundom Gisvoldom, te glumcima Franjom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.