JEDNO ČAK MOŽE DA VAS UBIJE! Za neke ste MOŽDA i čuli - 13 vrsta UKUSNOG voća iz celog SVETA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDNO ČAK MOŽE DA VAS UBIJE! Za neke ste MOŽDA i čuli - 13 vrsta UKUSNOG voća iz celog SVETA! (FOTO)

Da li ste imali priliku da ih probate?

Za neke od ovih vrsta se čuli, a za neke možda niste. Neke od njih možete naći na policama supermarketa, a neke čak i na pijaci. Predstavljaju omiljeno voće u nekim nama dalekim krajevima sveta, pa je red i da ih malo bolje upoznamo.

TAKO SE BRANI MAMA! Novinar UVREDIO suprugu svetskog glumca - Sin žestoko ODBRUSIO!

POTPUNO DRUGAČIJI OD SVEGA ŠTO SE PROBALI! Mirisni mafini sa ARONIJOM! (VIDEO)

Rambutan
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Slatkasto voće slično ličiju, sa tvrdom opnom ispod koje se krije sočni beli jestivi deo.

Nangka

Nangka ili džekfrut liči na durijan, ali nema ni približno odvratan miris. Sladak je i žut, i u nekim kuhinjama koristi se u pripremi vegeterijanskog karija. Popularno je voće u jugoistočnoj Aziji, istočnoj Africi, Brazilu i Karibima.

Korejska kruška

Toliko su dobrog ukusa, da ih u Aziji često koriste kao poklon. Poznati korejski sos za roštilj pravi se upravo od ovog voća.

KAŽU DA JE NAJLEPŠA DO SADA! Svetski glumac u društvu NOVE devojke - Evo KAKO ona IZGLEDA! (FOTO)

ONA JE NAJVRELIJA OVOG LETA Prezgodna Beograđanka je raspametila Amerikance, a sad malo i Srbi da UŽIVAJU (FOTO)

Pitaja

Pitaja, odnosno dragon fruit, i nije nešto posebno ukusno voće. Ali zbog svog dramatičnog izgleda često se koristi u kuhinjama južne i jugoistočne Azije, iako je poreklom iz Meksika. Ima lagan, hrskav i sladak ukus.

Persimon

Persimon, kaki, ili japanska jabuka može se kupiti na našim pijacama. Postoje dve vrste – hrskava i meka. Ukus je sladak, ali nema veze sa jabukama.

BILA JE ĆELAVA: Grandova pevačica OSTALA bez KOSE i to zbog ove GREŠKE!

SKANDAL ZAVRŠIO NA SUDU Katarina Radivojević progovorila o zlostavljanju i INCIDENTU NA SNIMANJU

Čerimoja

Poznata i kao sladoled voće, jer ima kremastu teksturu i može se jesto kašikom. Blago kiselog i slatkog ukusa, izgledom podseća na straćatela sladoled.

Mangostan

Mangostan, ili mangostin nema nikakve veze sa mangom. Ispod ljubičaste kore koja se otvara rukama, nalaze se male semenke prekrivene belim mesnatim delom.

Papaja

U Brazilu ih jedu za doručak, a na Tajvanu pomešani sa mlekom piju kao hladno osvežavajuće piće.

NEVIĐENO DO SADA IZDANJE! Jovana Joksimović je uvek TIP-TOP sređena, a BEZ ŠMINKE je još LEPŠA! (FOTO)

DŽABE SVE, PROVALJENA SI! Svetska manekenka preterala sa FOTOŠOPOM u novoj kampanji - Fanovi ZGROŽENI!

Karambola

Karambola ili "starfruit" oblikom podseća na zvezdu. Koža je voskasta, ali unutra sve pršti od sočnosti. Može se jesto sveža, ili piti kao sok. Često se koristi za garniranje.

Kakao

Jedemo ga u čokoladi, a da li ste znali da je i sam voće veoma prijatnog ukusa. velike semenke su prekrivene mekanim belim mesom, koje možete da grickate dok se šetate pored Amazona. Nemojte se samo razočarati jer uopšte nema čokoladni ukus.

Avokado

Jedu se i u slatkoj i u slanoj varijanti. U Meksiku su važan deo lokalne kuhinje, a na Filipinima se jedu sa medom. Izuzetno zdravo i hranljivo voće.

NOVA HOLIVUDSKA LJUBAV! Vlasnica jednog od NAJLEPŠIH svetskih vokala ZAVELA je "GLADIJATORA"?

KAKAV BUUM! Svetski poznata SEKSIPILNA oskarovka POSTALA "MUŠKARAC" - Završila sa VEZAMA! (FOTO)

Marakuja

Poznata i kao voće strasti, marakuja ima neverovatan i zanosan ukus. U Brazilu obavezno probate puding od ovog voća. Ipak, budite oprezni sa koktelima koji sadrže marakuju, jer ovo voće ima i dejstvo prirodnog sedativa.

Durijan

Voće koje ubija! Zaista, zbog svoje veličine, durijan koji pada može biti opasan za slučajne prolaznike koji se zateknu ispod njegovog drveta. Izuzetno je jakog ukusa, i najblaže rečeno, neprijatnog mirisa.

Sudili su joj mnogi zbog veze sa zgodnim Đoletom: Umirila je kritičare i danas izgleda kao GROM (FOTO)

UPS, ISPALA JOJ BRADAVICA! Svetska manekenka PROVOCIRA - Otkrila bujno POPRSJE u restoranu! (FOTO)

Zbog toga je u nekim azijskim zemljama zabranjeno jesti durijan na javnim mestima. Ipak, ukoliko imate hrabrosti i mogućnosti, probajte ga, jer mora da ima nešto u njegovom nadimku "voćni kralj". Posle nekoliko dana, miris bi trebalo da vam iščezne sa ruku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.