Izgleda kao običan splav, ali kad uđete u njega počinje fantazija (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jan.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgleda kao običan splav, ali kad uđete u njega počinje fantazija (FOTO) (VIDEO)

Nalazi se na 250 metara od ostrva Pemba u Indijskom okeanu, veličine je tri sprata, a donji deo je spušten četiri metra ispod nivoa vode, zbog čega svim gostima pruža besprekorno uživanje u podvodnom svetu

Kada je reč o turizmu, ugostitelji se trude da svoje odmaralište osmisle na što originalniji način. Tako su čelnici Rezort Mantra na Tanzaniji napravili, verovali ili ne, podvodnu sobu.

Čitav projekat je osmislio umetnik Mikael Genberg koji je 2000. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << godine došao na ideju da umetnost učini što pristupačnijom, a šest godina kasnije je osnovao lanac hotela Genberg Underwater Hotels.

Svojom idejom je svim gostima omogućio da provedu noć u nesvakidašnjem okruženju, jer se prozori nalaze na sve četiri strane zida i pružaju pogled na podvodni koralni sprud.

Foto: themantaresort.com

Ovaj splav se nalazi na 250 metara od ostrva Pemba u Indijskom okeanu, veličine je tri sprata, a donji deo je spušten četiri metra ispod nivoa vode, dok za jedno noćenje je potrebno izdvojiti nešto više od 600 evra.

Takođe, bez daha će sve posetioce ostaviti boje okeana, kako danju, tako i noću, a posebnu čar predstavljaju morske ribe, dok glavnu ulogu igra velika raža.

Foto: themantaresort.com

Inače, ova podvodna soba ima i gornji deo koji je napravljen od drveta i u njemu se nalazi sve ono što je potrebno za normalan život, a ravan krov svim posetiocima služi danju za sunčanje, a noću za romantičan pogled na zvezdano nebo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.