Ispovest žene koja je isprobavala hranu za Hitlera: Užasno sam se plašila, plakala sam posle svakog obroka!

Izvor: Press, 16.Apr.2019, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest žene koja je isprobavala hranu za Hitlera: Užasno sam se plašila, plakala sam posle svakog obroka!

Jedenje hrane je za Martu Volk svaki put bilo kao ruski rulet - pitanje života i smrti. Svaki zalogaj mogao je biti koban.
Foto:Daily Mail, 24.sata
Marta je bila jedna od 15 žena koje su isprobavali hranu za Adolfa Hitlera za vreme Drugog svetskog rata kako bi svi bili sigurni da hrana nije otrovana.
Zbog konstantnih glasina da Britanci žele da otruju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Hitlera, Firer nikada nije jeo meso, a njegovi obroci su se sastojali isključivo od pirinča, paprika, nudli i povrća.
Danas, Marta je jedina od 15 Hitlerovih "probača hrane" koje je još uvek živa, a za nemačke medije je ispričala kako je sa koleginicama plakala posle svakog obroka, zahvaljujući Bogu što je još živa.
- Morale smo da pojedemo ceo obrok i da sačekamo još sat vremena da vidmo da li će se nešto desiti. Svaki put smo se užasno plašile da ćemo se razboleti - priseća se Marta svog nekadašnjeg "posla".
Marta je bila primorana da prihvati ovaj posao kada su njenog muža poslali na front, a njena kuća je nastradala u bombardovanju Berlina 1941. Svaki dan čuvar ju je vozio u obližnju školu da bi probala hranu, ali Marta nikada zapravo nije upoznala Hitlera. Jednom ju je silovao njegov stražar.

 
Uz pomoć nacističkog oficira, Mata je 1944. godine pobegla od ovog užasnog posla, ali njen život se nije promenio na bolje jer su u Berlin ušli Rusi.
- Pokušala sam da se oblačim kao starica da ne bih bila zanimljiva ruskim vojnicima, ali to nije uspelo. Uhvatili su me i odvukli u stan nekog doktora. Tu su me držali zatvorenu i neprekidno silovali 14 dana. Ovaj košmmar me do dana današnjeg nije napustio - priseća se užasa Marta koja posle svega toga nije mogla da ima decu što ju je strašno pogodilo jer je uvek želela da ima ćerku.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.