Iračke snage osvojile grad Dulija

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage osvojile grad Dulija

BAGDAD - Iračke snage u potpunosti su povratile kontrolu nad gradom Dulija čije dijelove su mjesecima držali ekstremisti Islamske države.

Provladine snage u čijem sastavu su vojska, policija, šiitska milicija i sunitski plemenski borci, ušle su u grad sa sjevera prije dva dana i danas su uspjele da preuzmu kontrolu u gradu Dulija, rekao je jedan vojni zvaničnik za AFP.

Oko 50 vojnih vozila je krenulo sa sjevera i u južnom dijelu grada spojilo se sa savezničkim snagama >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << što znači "potpuno oslobođenje grada od prisustva Islamske drzazve", dodao je on.

Ovaj grad ima strateški značaj jer je lociran na putevima koji povezuju provinciju Dijala na istoku sa provincijom Salahedin na sjeveru zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.