Indijski biznismen: Bio sam pijan, odakle meni četiri milijarde?!

Izvor: Njuz.net, 01.Mar.2012, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijski biznismen: Bio sam pijan, odakle meni četiri milijarde?!

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeOrganizatori foruma poseli su republikanca Katuriju pored demokrate Obame // Foto: Barack Obama Photos

BEOGRAD, 1. mart 2012, (Njuz) - Indijski biznismen koji živi u SAD, Čirindživ Katurija, rekao je danas da ipak neće moći da u Srbiju uloži četiri milijarde dolara jer on uopšte nema toliki novac, navodeći da se njegovo bogatstvo procenjuje na iznos između 30 i 100 miliona dolara.
Katurija je u saopštenju za medije naveo da mu „prija da o sebi čita kao o milijarderu”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << ali da te informacije „baš i ne odgovaraju istini”, te da je prethodno saopštenje diktirao dok je bio pripit, posle sastanka sa potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem.
- Iako bih gospodinu Dačiću posle „Miljacke” dao i osam milijardi, to nije moguće. Kao što i sami možete saznati za nekoliko minuta pomoću Gugla, moja firma je osnovana 2010. godine. Prošle godine je imala obrt od 540.000 dolara i imamo osmoro zaposlenih. Ceo naš konzorcijum nema ni jedan odsto obrta od obećanih četiri milijarde dolara, a nemamo ni nekretnine ni imovinu, što znaci da ne možemo da uzmemo tako veliki kredit. Najveća firma u konzorcijumu „Martifer Solar”, do sada je u svetu instalirala svega 100MW solarnih ploča”, naveo je Katurija u saopštenju kojim je demantovao svoje prethodno saopštenje.
Prema njegovim rečima, nadležna PR služba je to saopštenje pustila nezavršeno, ali niko nije očekivao da će ga svi mediji u Srbiji preneti doslovno.
- To su bile moje želje, ali u saopštenju nisam stigao da napišem kako zaista stoje stvari jer sam bio mnogo mamuran od šljivovice. Molim srpsku javnost da uvaži moje izvinjenje koje joj ovom prilikom upućujem - rekao je Čirindživ Katurija.
Ovaj kontroverzni biznismen poznat je, između ostalog, po tome što je na izborima u sopstvenoj stranci osvojio svega 0.8 odsto glasova, o čemu su izveštavali mediji poput CNN-a, BBC-a, Wall street journala, Financial Timesa, New York Timesa i mnogih drugih.
Osim toga, republikanac Katurija je pre sedam godina imao prilike i da sedi za istim stolom sa budućim predsednikom SAD Barakom Obamom, kada su se takmičili za mesto senatora u američkom kongresu.
Nenad Milosavljević
Dejan Nikolić
BREJKING NJUZ: Investicije ipak stižu! Engleski milijarder Derek Troter i njegova firma Trotter Independent Traders ulaže osam milijardi funti u proizvodnju izvorske vode u Pančevu. Njegovo saopštenje imaćete uskoro prilike da pročitate u svim većim srpskim medijima.
(Inspiracija: komentar Igora na b92.net)

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.