Igranka u Božidarcu!

Izvor: Mondo, 08.Feb.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igranka u Božidarcu!

Na mestu koje nosi duh starog Beograda, u Božidarcu, u subotu, 13. februara, odigraće se igranka u režiji supergrupe Plavi ptičić i sastava Magic Bush.

Igranke su postale sastavni deo programa Veračar Rocks festivala u Centru za kulturu Božidarac.

Živopisna koncertna sala Božidarca je tokom '60-tih godina bila jedno od prvih mesta u Beogradu u kojem su se održavale igranke, uz bendove koji su uživo izvodili najveće hitove tog perioda.

Vračar Rocks >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << festival iz sezone u sezonu nastavlja da oživljava duh tog vremena organizovanjem igranki u njihovom prirodnom ambijentu.

Supergrupu Plavi ptičić čine bivši i sadašnji članovi nekih od najznačajnih domaćih bendova:

Robert Radić – bubnjevi (Veliki Prezir, ex. Love Hunters),

Robert Telčer – električna gitara (Partibrejkers, Veliki Prezir),

Zoran Lekić – električna gitara (Atheist Rap, ex. Obojeni program),

Dušan Ševarlić – bas gitara (ex. Eva Braun i Veliki Prezir) i

Goran Polovina – vokal, akustična gitara (ex. Minstrel).

Kultna postava izvodi kultne hitove! ​​​

Na repertoaru su najveći hitovi šesdesetih godina i nezaboravne pesme grupa The Beatles, The Rolling Stones, Kinks, The Doors i ostalih rock i pop ikona tog vremena.

​S​a više od 100 održanih koncerata po klubovima i festivalima u zemlji i inostranstvu,

Plavi ptičić sa punim pravom nose epitetjednog od najboljih cover bendova na​našim prostorima.



MAGIC BUSH​svojom svirkom odaju počast najznačajnij​m​ britanskim​ bendovima ​'60-tih. Repertoar čine najveća ostvarenja The Rolling Stones, The Who, Animals, Spencer Davis Group, The Searchers, Small Faces, The Beatles i mnogih drugih.

​​

Magic Bush čine muzi​č​ari okupljeni oko poznatog beogradskog Beatles tribute benda The Bestbeat, a u okviru novog sastava, pored pesama iz perioda britanske invazije, izvode i originalne kompozicije, koje su upravo inspirisane uzorima sa ostrva.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od​svega 3​00 dinara dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat)​, dok će na ulazu u Božidarac, na veče koncerta, koštati 400 dinara​​.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.