Idemo svi: Poziv poznatih na Egzit!

Izvor: Press, 06.Jul.2013, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idemo svi: Poziv poznatih na Egzit!

Šta je za tebe Egzit?
Marko Vidojković: Za mene Exit muzički festival na kome sam gledao Sex Pistols, Bad Religion, Madness i Suicidal Tendencies, jednom sam na njemu i nastupao, a drugi put čitao odlomke iz knjige. Exit i ja smo, očigledno, mnogo bliži nego što to ponekad želim da priznam.
Jelisaveta Orašanin: Egzit je za mene odrastanje, sazrevanje i period mog traženja. Kao gimnazijalka klela sam se u Egzit i ni jedan nisam propustila. Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je za mene Egzit trebalo da se desi, a treba da postoji i za sve buduće generacije za koje će, kao i za mene biti deo života.
Uroš Đurić: Ne postoji jedna konačna odrednica. U mom slučaju, Egzit je inspirativno mesto, platforma za neočekivane susrete. Neke od svojih najistaknutijih radova sam realizovao u pozadini događanja na Egzitu. Moja generacija je sklona gluvarenju i postoje ti rituali nalaženja oko odlaska negde. To najčešće nije ekipa za koju ste vezani stalno i zato i jeste uzbudljivo. Sve je to kao san koji rasprši povratak u svakodnevicu.
Miša Obradović: Egzit je svet, od samog nastanka predstavlja prozor u svet zbog ljudi koji dolaze. Manifestacija koja nas je stavila na svetsku mapu. Egzit je zabava pod broj 1.
Bane MVP: Egzit je jedno ogromno dešavanje koje ljudima omogućava da čuju predivnu muziku i dožive predivnu energiju koja retko gde, a pogotovo u Srbiji, može da se oseti.
Sajsi MC: Egzit je za mene najbolji festival u regionu. Jako mi je bitan još od 2001. kada je trajao 9 dana. Ludilo bendova i DJ-eva. Raspametio me. Dovoljno muzike za čitav život. Bukvalno revolucija!
 
Na Egzit ne ideš bez..?
Bed Kopi: Nikako bez kamena za pete, da uvek budu blistave. Nosimo klikere, praćku, pola kile salamure, obavezno peškir i rendaljku...
Goran Jevtić: Na Exit ne idem bez prijatelja,vode,vlažnih maramica, naočara za sunce i duksa(za jutro). Nikad ne nosim: japanke,nakit,vredne predmete i nerapoloženje. Za odlazak na festival neophodni su još i tolerancija,strpljenje,osećaj da nisi sam, a ako još bacate svoje čaše i flaše u kante za smeće-SUPER STE!
Maja I Plej: Na Egzit ne idem bez ogromne volje za "supermarketom muzike". Moze svašta da se "kupi" od muzike. Ali trudim se da ne idem bez bas gitare- najveći cilj mi je da sviram na tom festivalu.
Saška Janković: Bez dobrog raspolozenja, društva, karte, naspavanosti...

Tvoja Egzit anegdota...
Gordan Kičić: Prvih par godina je postojalo pozorište na Egzitu. Prve godine kada je Egzit bio održan na tvrdjavi, igrali smo predstavu iz Zvezdara teatra - Buba. Igrali smo pred 2000 ljudi, a osećali smo se kao da smo na rock koncertu. Publika je sjajno reagovala, a osećaj je bio zaista poseban.

 
Kristina Radenković: Ima ih mnogo, s obzirom na to da sam već Egzit veteran...ali recimo da mi je najlepše sećanje kada sam posle nastupa Moloko-a imala priliku da upoznam Rojzin Marfi, zatim nezaboravna žurka na Bili Ajdolu, nastup Fet Boj Slima... Zvonko Bogdan na fužn stejdžu... Trkulja sam na 16 instrumenata, Dejvid Geta... Ma mogla bih do sutra da nabrajam...
Igor Lazić Niggor: Sećam se jedne godine da je bilo takvo nevreme, olujni vetar i kisa, da smo svi od blata izgledali potpuno isto, tj. boje blata, ali ni to nas nije omelo da se dobro provedemo.
Zoran Kesić: Na Egzitu slučajno sretneš razne ljude. Pre dve godine sam na koncertu Femi Kutija, u prvim redovima Fjužn Stejdža, slučajno sreo devojku koja ce sledećeg septembra postati gospođa Kesić, a u februaru i ponosna mama Kesić. Eto šta sve tamo može da se desi, ha-ha-ha.
 
Obavezno videti...
Bed Kopi: Snup Lajon, Sajsi MC, Blok Parti, Rudimental, Bjesovi ... Idite da slušate Bjesove! I naravno Bed Kopi! 
Viktor Savić: Uvek imam određenu rutu kojom idem. Najpre Mejn stejdž, na prvom mestu slušaću Snup Doga i naravno Bed Kopi pre njega. Zatim idem na "hrana" stejdž, zatim na VIP terasu da se noge malo odmore, pa Rege stejdž i na kraju Dens arena do svitanja. Moji favoriti su još Prodidži, Fet Boj Slim, di-džej Freš...

 
 
Vaši poslednji sati na Egzitu...
 
Niggor: E to neka ostane tajna.
Goran Jeftić Gondža: Jutra dočekujem uvek na DANCE ARENI, moja mala tradicija, ritual.
Viktor Savić: Na Dens Areni do svitanja!
Uroš Đurić: Na terasi restorana, iznad Dunava, čekajući jutro.
Prestižni muzički magazin Vajb izdvojio je Egzit i Dens Arenu kao jednu od tri najbolje letnje festivalske destinacije za sve ljubitelje elektronske muzike. Zanimljiv je i način na koji je Vajb opisao Dens Arenu:
- U dalekoj Srbiji, unutar spektakularnih zidina Petrovaradinske tvrđave, odigravaju se najpopularnije žurke na svetu. Egzitova Dens Arena je ostvarenje najluđih snova svih onih koji žive za dobru zabavu.
Takođe, i renomirani američki internet portal Beatport uvrstio je Egzit u 20 najboljih evropskih festivala ove godine, navodeći da se očekuje da "Egzit 2013, sa dodatnim petim danom, bude najbolje festivalsko izdanje ikada".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.