INTERVJU Roberto Brunamonti: Danilović mi je kao brat

Izvor: 011vodič.com, 07.Sep.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INTERVJU Roberto Brunamonti: Danilović mi je kao brat

Dugo se nismo videli, ali košarkaška prijateljstva traju. Dok sam u hotelu „Hilton“ čekao povratak naše reprezentacije sa treninga sreo sam u holu Roberta Brunamontija, nekadašnjeg asa Virtusa iz Bolonje i italijanske reprezentacije. Početno neobavezno ćaskanje preraslo je u, verujem, zanimljiv intervju. Znajući za njegovo veliko prijateljstvo sa Predragom Danilovićem iz zajedničkih šest sezona u Virtusu, pitam ga da li su se sreli u hotelu.
Naša kladionica nudi kvotu 1.93 >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da će Portoriko protiv Italije ubaciti više od 69 poena.
Jesmo, ali jedva da me je prepoznao posle dugog puta – reče u šali Roberto.
Sećam se da sam kao predstavnik Evrolige bio na oproštajnom meču Danilovića u Bolonji, igrali su Virtus i Partizan, dva njegova kluba. Pamtim „stolicu za ljuljanje“ koju je klub poklonio „penzioneru“ Daniloviću. Da li ste ikad pomislili da ćete biti rivali kao funkcioneri?
– Dok smo igrali nismo o tome razmišljali, kasnije je to postala realna mogućnost jer smo obojica ostali u košarci, prvo u našim klubovima a kasnije, evo, i u federacijama. Iznad svega je naše prijateljstvo, Saša mi je kao brat.
Izgleda da Bolonja ne može bez Saše, pošto je naš selektor trener Virtusa?
– Ha, ha…U pravu si. Đorđević je za kratko vreme uradio mnogo, njegov dolazak u Boloju znači mnogo za Virtus koji je na putu povratka. Ima dobrog predsednika koji je spreman da uloži novac u stvaranje jakog tima. Prošle sezone je osvojen FIBA kup, naredne se igra Evrokup, ali glavni cilj je povratak u Evroligu. To je zadatak koji „drugi Saša“ treba da realizuje…
Virtus je uvek imao igrače sa naših prostora?
-Da, svi u Bolonji pamte ne samo Danilovića nego i Zorana Savića, Rašu Nesterovića, Marka Jarića…Vaši asovi su bili garancija kvaliteta. Sa njima je Virtus bio šampion Evrope 1998. u Barseloni i 2001. u finalu prvog izdanja Evrolige protiv Taugresa iz Vitorije.
Bez tebe…
– Da, nažalost…Završio sam karijeru 1997. a Virtus je postao prvak Evrope 1998. To mi je jedna od stvari za kojom žalim. Sa reprezentacijom imam četiri medalje sa velikih takmičenja, uključujući i zlato sa EP 1983. u Francuskoj…
U prvoj fazi Italija i Srbija su igrali u istoj grupi. Šta je najveći kvalitet Srbije ?
– Šta nije…Ima sve što jedna ekipa sa najvišim ambicajama treba da ima. Rekao bih da je možda najveći kvalitet dužina klupe, svaki igrač može da bude MVP meča, igra ne zavisi od jednog ili dva igrača, iako svi koji prate košarku znaju ko su najveći aduti Srbije.
Dok smo pričali, stigoše naši sa trening. Brunamonti i Danilović su se srdačno pozdravili  i rado pristali  da „poziraju“ za naš portal. Iz njih je, u centru hotelskog hola, ogroman akvarijum pun ribica. Nema „ajkula“, one košarkaške su oko njega, spremne da svoju glad za koševima utole na terenu.
 

The post INTERVJU Roberto Brunamonti: Danilović mi je kao brat appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.