IMA JE I OPAKI TERORISTA! Ako vidite MASNICU na čelu muslimana, ne ulazite u RASPRAVU s njim, NIKAKO! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA JE I OPAKI TERORISTA! Ako vidite MASNICU na čelu muslimana, ne ulazite u RASPRAVU s njim, NIKAKO! (FOTO)

Znak prepoznavanja.

Neki muslimani širom sveta imaju masnicu ili čvorugu na čelu, a postoji i izraz za nju na arapskom jeziku - "zabiba" ili "zebiba".

Ona nastaje kod ljudi islamske veroispovesti koji se veoma posvećeno mole bogu. Poznato je da se posvećeni muslimani klanjaju Alahu pet puta dnevno, i u tu svrhu koriste prostirku ("serdžadu"), a čelom dotiču tlo. Dakle, jasno je kako nastaje pomenuta čvoruga, i treba imati na umu da je u pitanju izuzetno religiozan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << musliman, koji najverovatnije ne bi voleo da se s njim raspravljate o pitanjima vere.

Naravno, zabiba ne znači da je čovek koji je poseduje terorista, nego jednostavno čovek koji duboko veruje u učenje Islama. Mnogi muslimani svesno snažnije pritiskaju čelo prilikom molitve, kako bi pokazali da su posvećeni veri.

U retkim slučajevima, postoji mogućnost da veoma religiozni muslimani razviju čvorugu na čelu, što se dešava ako se molitva obavlja na tvrdom, kamenitom tlu.

Jedan od najpoznatijih vlasnika zabibe, nažalost, nije musliman koji je na dobrom glasu. U pitanju je Ajman Al Zavahiri, aktuelni vođa terorističke organizacije "Al Kaida", koji je na tu poziciju došao nakon što je ubijen njihov zloglasni vođa, Osama bin Laden.

Posle napada na kule bliznakinje u Njujorku, 11. septembra, američke vlasti ponudile su 25 miliona dolara za informaciju o Zavahiriju, koja bi doprinela njegovom hapšenju. On je još u bekstvu. Smatra se da je učestvovao u terorističkim napadima u Aziji, Africi, na Srednjem istoku, kao i u Evropi i SAD-u.

Zavahiri je rođen 19. juna 1951. godine u Kairu, Egipat. Po obrazovanju je lekar.

Zanimljivo je da je njegov brat, Muhamed Al Zavahiri, posetio Bosnu i Hercegovinu 1993, kada se susreo sa Alijom Izetbegovićem, kako bi nadgledao islamizaciju vojske BIH. Više puta je hapšen, a poslednji put 2013. godine u Egiptu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.