I nama treba jedan: Profesor koji fiziku pretvara u zabavu (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 06.Dec.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I nama treba jedan: Profesor koji fiziku pretvara u zabavu (VIDEO)

Den Barns, nastavnik fizike u jednoj kalifornijskoj srednjoj školi, smislio je kako da na zanimljiv način svojim đacima objasni jednu od najčuvenijih naučnih teorija u istoriji.

Teorija relativiteta i geometrijska teorija gravitacije, koje je početkom 20. veka razvio Albert Ajnštajn, smatraju se stubovima moderne fizike, a uz kvantnu mehaniku, ključne su za razumevanje sveta.Međutim, ovi složeni naučni koncepti, uprkos svojoj važnosti, u učionicama retko privuku pažnju kakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << zaslužuju. Ali ne i kada ih predaje Barns, kog sudeći po komentarima na Jutjubu, učenici prosto obožavaju.Na snimku koji je postavljen na Jutjubu, ovaj nastavnik na praktičnom primeru učenicima objašnjava teoriju gravitacije, koristeći čaršav od likre, par tegova i nekoliko klikera. Pogledajte... Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.