I jeleni uživaju u lepoti ovog mosta (VIDEO)

Izvor: B92, 08.Sep.2014, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I jeleni uživaju u lepoti ovog mosta (VIDEO)

Vozači koji su se zatekli u subotu popodne na čuvenom mostu u San Francisku dočekao je neobičan prizor. Kako prenosi TV mreža NBC, dva jelena su se iznenada pojavila na Golden gejtu izazvavši veliku gužvu.

Iz straha da životinje ne budu povređene, vlasti su odmah zaustavile saobraćaj, a pola sata kasnije jeleni su bezbedno sklonjeni s mosta.

Ovu originalnu scenu ovekovečili su brojni automobilisti koji se, za pravo čudo, nisu mnogo bunili zbog zastoja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ovo je nešto što se ne viđa svakog dana", napisao je jedan oduševljeni korisnik društvenih mreža.

Jeleni su tako dodatno uveličali ionako veličanstveni Golden gejt. Ovaj most, izgrađen iznad istoimenog moreuza, otvoren je 1937. godine i tada je bio najveći viseći most na svetu.

Odmah prozvan novim svetskim čudom, Golden gejt je visok 227 metara, dok je širok 27 metara. Nije ni čudo što je, možda slučajno a možda i ne, otvoren baš 27. maja.

Dnevno preko ovog mosta, koji spaja San Francisko i okrug Morin, pređe više od sto hiljada automobila. Nešto manje je broj turista (a još manji broj jelena) koji bar na tren zastanu i uživaju u lepotu mosta.

Jedan od njih je i fotograf Sajmon Kristen koji je svojom kamerom uhvatio magiju zaliva i mosta koji se na njim izdiže, dok se svuda okolo širi i povlači sentimentalno zavodljiva magla.

Pogledajte njegov video snimak i bar na kratko uživajte u lepoti u kojoj su uživali i radoznali, odbegli jeleni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.