I ja se smejem dok gledam seriju

Izvor: Blic, 14.Sep.2009, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ja se smejem dok gledam seriju

„Ono kao ljubav”, nova serija reditelja Gorčina Stojanovića po scenariju Tatjane Ilić, već nakon prve epizode osvojila je srca gledalaca. Na RTS-u je sinoć prikazana druga epizoda, a Stojanović za „Blic” priča da su glumci duša ove serije, te da će tek biti sjajnih epizoda.

Ova romantična ljubavna komedija prati živote, zgode i nezgode tri para od kojih je jedan u braku, drugi u dugogodišnjoj vezi koja treba da bude krunisana brakom, a treći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na pragu stupanja u vezu. Ono što povezuje ova tri para jeste mesto stanovanja i jedan lokalni kafić. Glavne uloge tumače Sergej Trifunović, Sonja Kolačarić, Nikola Kojo, Bojana Stefanović, Ljubomir Bandović, Nataša Marković, te Srđan Miletić.

- Zadovoljstvo koje sam imao tokom snimanja i postprodukcije jednako je onom po emitovanju. Uspeo sam da poslednjih meseci potisnem iz sećanja sve detalje, pa sam, koliko je to moguće, pokušavao da budem svež gledalac. Odgledao sam epizodu s osmehom sve vreme, valjda je to neki pokazatelj"



Gorčin Stojanović

Kakvi su bili komentari?


- Jako pozitivni i od vrlo različitih ljudi. Dosta se kolega javilo, ne onih koji igraju u seriji, nego onih koji su gledali, mnogo sveta kog ne poznajem imalo je potrebu da čestita. Za početak - odlično.

Otkrijte nam barem malo kako će se likovi dalje razvijati?

- E, to ne može! (smeh) Ali ovo je ljubavna priča, pa se da naslutiti kuda sve to vodi. Ljubav će se pronalaziti kroz prepreke, biće na iskušenju, ljudske slabosti će dolaziti do izražaja" Baš kao što je to i u životu.

U svakoj seriji gostuje jedna zvezda. Prvi je bio Dragan Nikolić, ko će se sve pojavljivati?

- Mislim da se to već zna, ali ponoviću, s rizikom da nekog zaboravim: Janko Tipsarević, Gile iz „Orgazma”, Kemal Monteno, Đule Van Gog, Vlado Georgiev, Milka Canić, Đorđe Mićić sa „Studija B”, Đorđe Maričić, Dušica Spasić i, naravno, glumci koji zapravo igraju sebe - Ceca Bojković, Branko Cvejić, Mrgud Radovanović, Vlasta Velisavljević, Gordan Kičić"

Da li ste od stranih sitkoma uzimali ideje?

- Sitkomi se hrane jedni drugima. Ali ovo nije pravi sitkom, više je to po produkcijskoj formi. U žanru, to je romantična komedija ili, prosto rečeno, humoristička serija. Ja nisam prevelik poznavalac televizije, tako da je moje znanje o sitkomu ograničeno na „Pozorište u kući”, ono staro sa Đuzom Stojiljkovićem, ili na „Sajnfelda” i „Kafić uzdravlje”. Na kombinaciji ta dva se, zapravo, zasnivaju „Prijatelji”. Lično, zaista su mi zabavni bili britanski „Parovi”. Moje omiljene romantične komedije, ne računajući Bili Vajldera i stari Holivud, one su sa Meg Rajan, Džulijom Roberts i Hju Grantom. A najviše film „U stvari ljubav”. Sigurno će se nešto od toga osetiti i u seriji.

Koliko su za ovakvu seriju važni glumci, a koliko dobra priča?

- Glumci su početak i kraj svega. Priča je sredstvo da se svakodnevne situacije učine zanimljivim, ali bez glumačke igre - nema ničega.

Planiran i nastavak

Koliko je epizoda snimljeno i da li se planira nastavak?

- Snimljeno je dvadeset epizoda, a nastavak će, pretpostavljam, zavisti od gledanosti. Počelo je dobro, nadam se da će tako biti i dalje. Moje omiljene epizode upravo slede.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.