I Balašević u epizodnoj ulozi

Izvor: Blic, 12.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Balašević u epizodnoj ulozi

Đorđe Balašević, poznati kantautor, vredno priprema film „Kao rani mraz". Direktor fotografije Suki Medenčević je došao iz Amerike, iz Spilbergovog studija, te je zajedno sa Đoletom i produkcionim timom desetak dana obilazio lokacije na kojima će se snimati. Glumci su odabrani, sledeće nedelje počinju čitajuće probe, a pored brojnih mladih i iskusnih glumaca i reditelj i scenarista Đorđe Balašević će se pojaviti u jednoj kratkoj ulozi.



Iz producentske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kuće „Salajka" kažu da je, uprkos tome što je ekipa filma prilično nestrpljiva, dogovoreno da se sa snimanjem počne u aprilu sledeće godine. Snimanje je, kažu, zapravo samo jedna od faza procesa stvaranja filma, i pogrešno je računati prvu klapu kao početak. Skice su završene, šiju se i prikupljaju kostimi koji će verno dočarati atmosferu tog vremena. Glumci odabrani na prolećnom kastingu vežbaju tekst i u toku su čitajuće probe.

Đole je prethodnih dana upoznavao Sukija Medenčevića sa lokalitetima na kojima će se snimati film „Kao rani mraz". Medenčević je direktor fotografije u makedonskim filmovima „Golemata voda" i „Bal-kan-kan", a u Americi je radio petnaestak filmova za velike producentske kuće kao što su „Dreamworks" i „Pixar". Nakon razgledanja vojvođanske ravnice, odmah je odlučeno da će se film snimati na super 35 mm, formatu koji teži što širem ekranu, a razlog je upravo ravnica.

Ovo će biti bajkovita priča u kojoj neće biti negativaca niti borbe između dobra i zla, a Vojvodina je, znajući na neki način da će ovaj film biti svojevrstan omaž njenom prirodnom i ljudskom bogatstvu, nametnula ekipi filma svoju vekovnu filozofiju - „ne treba žuriti", ističu u kući „Salajka" i najavljuju da će čitaoci „Blica" uskoro biti upoznati sa novim detaljima vezanim za prvi film Đorđa Balaševića koji su pomogli „Metals banka", DDOR „Novi Sad", Izvršno veće Vojvodine, Ministarstvo turizma, Ministarstvo energetike i rudarstva, JP „Vode Vojvodine", JP „Vojvodina šume", Nacionalni park „Fruška gora". Inače, Balašević je već poodavno izabrao glumce, a sledeće nedelje počinju čitajuće probe. Pored brojnih mladih glumaca, mnogima će ovo biti vatreno krštenje na filmu. U ovom ostvarenju će igrati i veličine poput Radeta Šerbedžije, Mikija Manojlovića, Mire Banjac, Đuze Stojiljkovića... Takođe, reditelj i scenarista Đorđe Balašević pojaviće se u epizodnoj ulozi. N. DŽ.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.