Hrana i raspoloženje

Izvor: 011vodič.com, 14.Feb.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrana i raspoloženje

Poštujući urođenu potrebu za samousavršavanjem svakog od nas, donosimo vam ovu listu zdravih namirnica, koje, osim za opšte stanje organizma, čuda čine i za naše raspoloženje.

Za dane kad je sve grooozno:
Pire krompir: Krompir sadrži hrom, koji podiže nivo serotonina. Serotonin = bolje raspoloženje.
Avokado: Pored toga što je divnog ukusa, avokado je i dobar izvor folata, koji su nam potrebni da bismo se osećali bolje kad smo umorni. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Bademi: Postoji dobar razlog zašto se magnezijum, kojim je bogato ovo koštunjavo voće, koristi u lečenju depresije već sto godina – zato što stvarno “radi”. Osim toga, bademi imaju i visok sadržaj omega-3 masnih kiselina koje takođe popravljaju raspoloženje.
Za dane kad ste na ivici da svima saspete u lice šta imate:
Lubenica: Kalijum kojim je bogata, pomaže u održavanju krvnog pritiska u zdravim granicama. Bonus: Vlakna koja takođe sadrži u velikom procentu, obezbediće vam dragocene trenutke mira u kupatilu.
Pomorandže: Vitamin C dokazano nam pomaže da se izborimo sa stresom. Opciono, možete se opredeliti i za borovnice, jagode ili bilo koje “bobice”.
Špargle: Vitamin B će vas umiriti, tako da možete “hladne glave” da isplanirate paklenu osvetu onome ko vas je iznervirao.
Za večeri kad san neće na oči:
Kivi: Čudno, zar ne? Ali, istraživanja pokazuju da stvarno može da vam pomogne da bolje spavate. Dakle, dva kivija sat vremena pre odlaska u krevet.
Sok od višanja: Ovo je takođe prirodni “eliksir” za spavanje. Čaša soka od višanja pre spavanja trebalo bi da vam donese dodatnih pola sata sna.
Sir: Kalcijum pomaže telu da triptofan iz mleka iskoristi u proizvodnji melatonina – hormona sna.

The post Hrana i raspoloženje appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.