Hirurg objavio sliku sa pacijentom i dve kokoške: Priča koja stoji iza nje će vas RASPLAKATI (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 11:44

Hirurg objavio sliku sa pacijentom i dve kokoške: Priča koja stoji iza nje će vas RASPLAKATI (FOTO)

Lepa priča!

U današnjem svetu bogati iz dana u dan postaju sve bogatiji, a siromašni više nemaju ni za osnovne ljudske potrebe. Čak i nekadašnja srednja klasa često jedva sastavlja kraj s krajem i ne može da priušti sebi ono što su mogle neke prethodne generacije. I malo ko od nas može nešto da preduzme po tom pitanju, ali nam zato baš niko ne brani da budemo dobri i čiste duše.

A da to vredi i više od novca, svedoče i ove fotografije nastale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre nekoliko dana u Boliviji. Objavio ih je hirurg Alvaro Ramalo Zamora, koji je neimenovanom starijem gospodinu operisao prostatu.

A post shared by Alvaro Ramallo Zamora (@alvaroramalloz)

Siroti čovek ugroženog zdravlja nije imao sredstava da plati operaciju, ali je potreban novac za zahvat doniralo jedno udruženje.

Upravo je Zamora i bio taj koji je udruženje "José Ramallo Guillen" zamolio da se uplete u slučaj, pa iako zahvaljujući tome taj gospodin nije imao apsolutno nikakvih finansijskih obaveza, svejedno nije hteo da ostane dužan. Hirurgu je doneo najviše što je imao i mogao - dve koke. Na taj način mu je rekao hvala.

Zamoru je taj njegov gest duboko ganuo, tim pre jer se prisetio svog pokojnog oca, takođe nekadašnjeg lekara, koji je isto tako nekada pomagao ljudima skromnih primanja.

Ponašanje obojice duboko je dirnulo i brojne ljude širom države, pa im je tako jedan tamošnji karikaturista posvetio crtež naslovljen: Vremena solidarnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.