Hiljade razloga za Marijanino srce!

Izvor: Dzungla.org, 18.Jun.2011, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade razloga za Marijanino srce!

Crnogorski šarmer Sergej Ćetković je dokazao da je njegovo srce zaista veliko jer njegov koncert može Marijani omoguži život - bukvalno.

Velika sala Centra 'Sava' bila je u petak uveče ispunjena do poslednjeg mesta a svi su tu bili samo s jednim ciljem da pomognu prikupljanje novca za Novosađanku Marijanu Ševo (24) kojoj je neophodna pomoć, odnosno prvi korak ka transplantaciji srca, jer njeno radi sa samo 20 odsto snage.
Hiljade romantičnih, povređenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << 'zalečenih' i tek slomljenih srca kucala su samo za jedno. Sergej se nije štedeo, pevao je, zabavljao publiku i umalo suzu pustio kada mu je njena sestra poklonila ogromno plišano srce - Marijanin poklon, ona nažalost nije mogla da dođe...
'Nas dvoje se još uvek nismo upoznali jer ne bi smela mnogo da se uzbuđuje. Upoznaćemo se u to ne sumnjam, ima vremena', rekao je Sergej jedva suzdržavajući emocije.
I dok se on suzdržavao, dvoranom se prolomio uzdah... srca su kucala brže... Marijana se Sergeju i publici video porukom zahvaljivala...
'Hvala vam svima. Žao mi je što večeras nisam tu, ali biće prilike... Meni tek predstoji borba, jer nakon što budem na listi za transplantaciju opet moram da čekam, ali biće sve u redu', pričala je vidno raspoložena Marijana, a više od pet hiljada ljudi je 'gutalo knedle'.
Ipak, suze nisu tekle, nije im bilo mesta, Sergej je sa scene delio ljubav... Pevao je svoje balade, koketirao sa devojkama iz prvih redova i neprestano se smeškao Marijaninoj sestri kao da joj govori - sve će biti u redu...
Da će sve biti kako treba veruje i ona.
'Moja sestra je jaka osoba, ali njeno srce nije... sve je slabije i slabije... Zahvaljujući svim ovim ljudima uspeće da se izbori i opet vodi normalan život, upozna Sergeja...život...'
Pesme su se ređale, jedna za drugom, osmesi su bili na svim licima, a svakome u mislima devojka kojoj preti smrt, ali ona se hrabro bori jer je, kao što kaže i naziv njene omiljene pesme bar hiljadu razloga za život!
Pevač je koncert počeo i završio, simbolično, pesmom 'Dva minuta' koja slavi pravu iskrenu ljubav koje je u petak uveče i više nego bilo u beogradskom Centru 'Sava'... Osmesi su bili na licima svih kada se koncert završio, svi su bili zadovoljni što su dali svoj mali doprinos koji će nekome omogućiti život.
Marijana je samo jedna od osoba u Srbiji koji čekaju da budu na listi za transplantaciju, a Sergej jedna od retkih javnih ličnosti koja je spremna da se odrekne celokupnog prihoda od koncerta i prodaje DVD-ija 'Sergej Live from Arena '2 minuta' Tour 2010" jer njegovo 'malo' njoj znači, verovatno, život.
Svaka čast Sergeju!

Marijana je od 13. godine srčani bolesnik. Sa petočlanom porodicom izbegla je 1995. godine iz Drvara. Prvobitno su bili smešteni u mestu Krajišnik, a danas su podstanari u Novom Sadu. Teško žive, a samo dva člana porodice imaju posao.
Uprkos nemaštini i teškoj bolesti, Marijana je uspela da završi Višu poslovnu školu. Ali, umesto da počne da gradi ona počinje borbu za život. Stanje joj se naglo pogoršalo i samo joj operacija u inostranstvu i ugradnja novog srca može spasiti život.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.