Izvor: Blic, 14.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa „Vrelo“ druga u izboru Bi-Bi-Sija

Etno grupa „Vrelo" iz Rume zauzela je drugo mesto u ovogodišnjem izboru Bi-Bi-Sija „Next big thing" („Sledeća velika stvar"), a članovi žirija u kojem su, između ostalih, bili i Vilijam Orbit, Najl Rodžers i Talvin Sing, za pobednika su proglasili grupu „Yunasi" iz Kenije.



Iako nisu pobedili, sjajni Rumljani su postigli ogroman uspeh, jer su uspeli da u konkurenciji više od 2.500 izvođača iz 88 zemalja uđu u finale u kojem se takmičilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pet izvođača, i na kraju sa Džeremijem Džonsonom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata podele drugo mesto.

Novinar B-Bi-Sija je na početku izveštaja sa nastupa grupe „Vrelo" napisao da je u u čuvenom „Maida Vale" studiju nastupilo sedam mladih žena obučenih poput učenica, devojka u jarkocrvenoj haljini koja je svirala daire, kao i trojica muškaraca koji su bili obučeni kao Edž, gitarista benda U2.

- Njihova upečatljiva pesma, ukorenjena u staroj srpskoj tradiciji, praćena zapanjujuće moćnim bubnjem i žestokom gitarom, mogla je da posluži kao osnova za fudbalsku navijačku himnu - navodi se u tekstu Bi-Bi-Sija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.