Gregorian u februaru u Hali sportova

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gregorian u februaru u Hali sportova

Muzička i vokalna grupa Gregorian održaće koncert u Beogradu, 8. februara u Hali sportova, u okviru svoje oproštajne turneje.

Ova nemačko-engleska grupa koja je pobrala brojne ovacije na prethodnim koncertima u našoj zemlji, u Hali sportova nastupiće u okviru turneje “Master of Chants – Final Chapter Tour” na kojoj će predstaviti nove moderne obrade srednjevekovnih gregorijanskih korala ali i svoje viđenje pop hitova Pitera Gebrijela, Lenija Krevica, Coldplay, Queen, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << The Doors..

Organizatori koncerta podsećaju da Gregorian ne odlikuju samo odlični glasovi i aranžmani već i vrhunski scenski nastup u kome svaku numeru prati rasveta i efekti koji oduzimaju dah, uz obilatu primena lasera i specijalnih efekata. Da je reč o svetskoj senzaciji govori podatak o 1,3 miliona posetilaca širom sveta koji su videli njihove nastupe i više od 20 miliona prodatih albuma.

Svoje bogato iskustvo, osnivač Gregoriana, Frank Peterson, preneo je iz sastava “Enigma” čiji je bio deo, kao i iz značajnog producentskog rada sa najrenominarnijim muzičarima, a viziju harmonskog spajanja popa i horske muzike razvija još od 1999. godine.

Izvor: YouTube/Alberto Cruz

Gregorian čine osam muških i jedan ženski vokal iz pratnju rock benda sa bubnjevima, gitarom i klavijaturom i jedini je svetski sastav koji uspešno sjedinjuje gregorijanski koral sa pop rok muzikom. Do sad su prepevali neke od najvećih hitova svetskih izvođača poput Selin Dion, Dire Straitsa, Queen, Guns’n’Rosesa, Rolling Stonesa, U2-a, Depeche Modea, Coldplaya, R.E.M-a, Metallica, Led Zeppelina, Green Daya. ali i filmske teme iz filmova Kum, Titanik, i dr..

Ulaznice za koncert Gregorian, 8. februara u Hali sportova, u prodaji su po cenama od 1900 do 2800 dinara od danas i to na svim prodajnim mestima i sajta Eventima kao i preko sajta Sportskog centra Novi Beograd.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gregorian u Hali sportova, 8. februara

Izvor: DANuBeogradu.rs, 21.Dec.2016

Mistična muzička-scenska senzacija Gregorian nastupiće u Beogradu, 8. februara u Hali sportova u okviru svoje oproštajne turneje. Ova nemačko-engleska grupa koja je pobrala brojne ovacije na prethodnim koncertima u našoj zemlji, u Hali sportova nastupiće u okviru turneje „Master of Chants –...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.