Izvor: Blic, 21.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka pobeđuje, 'No Name' među prvih pet!

Grčka pobeđuje, 'No Name' među prvih pet!

Nakon što je u polufinalu izabrano preostalih deset numera, sve je spremno za večerašnje veliko finale takmičenja za 'Pesmu Evrovizije'.

Jovan Radomir, zvezda švedske televizije, koji je našoj javnosti postao poznat kada je prošle godine 'Lanetu' u ime švedskog žirija na besprekornom srpskom jeziku dao maksimalnih 12 poena, specijalno za 'Blic' iznosi neke svoje utiske uoči gala večeri.

- Pesme su ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine sasvim solidne. Ima nekoliko jakih, mnogo srednjih i par katastrofa. Neću se baviti tim katastrofalnim pesmama, jer bih sada želeo da izaberem dve pesme koje se verovatno bore za prvo mesto. To je Grkinja Elena Paparizu i norveški rokeri 'Vig vam'. Moram da priznam da se svaki put nasmešim kad vidim Norvežane. Pesma je odmah zapalila publiku, što se videlo već u polufinalu - kaže Jovan.

On deli mišljenje mnogih da je neulazak holandske i islandske ekipe u finale bio veliko neprijatno iznenađenje.

- Što se tiče SCG, momci su uradili solidan posao. Imaju veliku podršku mnogih eksperata, neki ih smatraju mogućim pobednicima, ali realno gledano, trebalo bi da budu zadovoljni ako budu među prvih pet. To je moje mišljenje. Naravno, držim palčeve da se takmičenje sledeće godine održi u 'Beogradskoj areni' ili možda u 'Globenu' u Stokholmu. Ali kako sada stvari stoje, rezervišite karte za Atinu. Apsolutni favorit je Elena, zvezda koja ovde u Kijevu najjače sija.

Na svakom koraku u Kijevu vidi da je Ukrajina ispunila sva očekivanja oko organizacije ove velike fešte, normalno, sa puno pomoći sa strane, uključujući i našeg Svena Stojanovića, producenta TV prenosa - zaključio je Jovan srdačno pozdravivši čitaoce 'Blica'. M. Ivanović - N. Džodan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.