Gori čak i od „Parova“

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori čak i od „Parova“

Zaludni političari su deo medijskog cirkusa, baš kao i pevačice i starlete. Rijaliti im je poslednja šansa da se izbore za cenzus.

Pljuvanje, uvrede, prozivke... oduvek su deo rijaliti cirkusa. I to možda ne bi bio problem da isti scenario i pre i posle rijaliti programa nismo gledali u svakodnevnom političkom životu Srbije: u Skupštini, u TV sučeljavanjima, na ulici.

Takva agresivna, prizemna vrsta političara je čak i zahvalnija od rijaliti takmičara. Dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovi drugi pristaju da ponižavaju i budu ponižavani samo za „dobar“ honorar od 200-300 evra po svađi ili tuči, oni prvi sve radnje rade besplatno (ako ne računamo da ceh kad-tad na izborima plati običan narod).

Zato ne iznenađuje da Milomir Marić, čelnik TV „Hepi“, priželjkuje da u kontroverznom rijalitiju „Parovi“ vidi mnoge političare.

- Rijaliti je za zaludne političare. To je dobar test za njih: ako pobede Ekrema Jevrića i Zmaja od Šipova, preći će cenzus na narednim izborima! Za njih glasa taj isti narod koji gleda rijalitije, tako da učešćem mogu da uzmu poene i dobiju nove glasače - kaže Marić.

Za svoj rijaliti je već pikirao dvojicu - Nenada Čanka i Čedu Jovanovića.

- Čanka bih voleo da ugostimo u rijalitiju jer je duhovit. A Čedu zato što je atleta koji je osvajao vrhove, pa bi mu rijaliti bio sitnica. Osvojio bi i srca naših starleta, samo što ima lepše telo od svih njih - kaže Marić.

U „Parovima“ bi voleo da vidi i lidera radikala Vojislava Šešelja.

- Ne sumnjam da bi svaka emisija s njim bila spektakularna. On je svestan da je to i njemu od koristi. Ako želi da ostane u „Parovima“, dobrodošao je. Neka ostane koliko god želi - zaključuje Marić.

Mi dodajemo - neka ostane zauvek.

Za razliku od producenata „Parova“, vlasnik Televizije „Pink“ Željko Mitrović kaže da su političari nepoželjni u novoj, šestoj sezoni „Farme“.

- Nećemo političare u „Farmi“. Rijaliti ne treba da se politizuje, već da se vrati u normalne, porodične okvire. Neki rijalitiji su otišli u erotizaciju, neki u politizaciju, a mi to nećemo. Mi biramo sredinu, ali bez političara. Nismo zvali nijednog političara u „Farmu“, niti ćemo. I za novu sezonu nije se nudio političar - kaže Mitrović za „Blic“.

U prethodnim sezonama „Farme“ učestvovali su i političari, podsetili smo prvog čoveka „Pinka“.

- Činjenica je da su ranije neki političari bili u „Farmi“, ali u tom trenutku nisu bili aktuelni. Više ih nećemo zvati. Oni ne utiču na gledanost rijalitija - istakao je Mitrović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.