Gojazni plaćaju dva mesta u avionu

Izvor: Dzungla.org, 16.Okt.2011, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojazni plaćaju dva mesta u avionu

Gojazni putnici biće prinuđeni da plaćaju dva mesta u avionu, bar ako žele da putuju sa američkim avio-prevoznikom AirTran. Air France je prošle godine sproveo sličnu stvar, naplaćujući pored jedne karte i dodatnih 75% za drugo mesto.

Od marta naredne godine, stjuardese i ostalo osoblje će birati ljude koji ne mogu da stanu u jedno sedište, sa spuštenim naslonima za ruke, i zahtevaće od njih da plate i za drugo mesto.
Organizacija za jednaka prava ljudi iz SAD-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << opisala je novu politiku kao “ponižavajuću”. S obzirom da je sedište u ekonomskoj klasi Air Transa široko 45,7 cm, matična kompanija Southewst tvrdi da ta odluka pogađa manje od 1% njihovih mušterija.
“Gojazni putnici su oni koji zađu u sedište osobe do sebe.
Zato smo odlučili da nasloni za ruke budu granica između putnika koja se ne sme prelaziti,” piše u obaveštenju kompanije.
Ako na letu bude bilo praznih mesta, putnicima koji su morali da plate za dva mesta, novac će biti vraćen.
( Izvor: B92 )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.