Glumim sa ekipom iz snova

Izvor: Blic, 30.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumim sa ekipom iz snova

Mlada glumica Danijela Štajnfeld našoj publici postala je poznata po ulozi u filmu Zdravka Šotre „Ivkova slava", kao i seriji RTS-a „Ono naše što nekad bejaše", a uskoro ćemo je gledati u seriji Televizije B92 „Vratiće se rode", gde igra prostitutku Emanuelu. Danijela za „Blic" govori o svojim dosadašnjim ulogama, privatnom životu, o tome zašto je Holivud ne interesuje...

Danijela se nedavno priključila Nikoli Đuričku, Srđanu Todoroviću, Draganu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bjelogrliću i ostatku ekipe, koja je u Barandi počela snimanje novih epizoda popularne serije.

- Potpuno sam oduševljena rediteljem Goranom Gajićem, a o njemu sam puno slušala i ranije. Kolege su mi govorile da je, ako budem u prilici da radim sa njim, to vrhunac svega i velika privilegija. Bila sam oduševljena kada su „Rode" počele da se prikazuju i mislim da su nešto potpuno posebno za našu kinematografiju. Nisam ni pomišljala da bih ja mogla da se nađem u celoj toj priči, ali sam imala tu sreću da budem odabrana za ulogu - kaže za „Blic" Danijela Štajnfeld i objašnjava svoju ulogu.

- Igram jednu od četiri mlade prostitutke, Ukrajinku Emanuelu, koja sa ostalim devojkama dolazi u Barandu tragajući za poslom. Dule Pacov otvara javnu kuću u Barandi, a mi smo mlade devojke na margini koje dolaze sa različitih strana i koje nemaju puno izbora. Te devojke su, u stvari, potpuno normalne mlade devojke koje žele normalan život, ali ih je loša situacija navela na takav posao. Inače, prvo što sam uradila, kada sam dobila ulogu, bilo je da kolima prođem pored „Plavog mosta". Želela sam da vidim izraz lica devojaka dok, smrzavajući se na ulici, zarađuju za život - priča Danijela.

Verovatno se ne sećate, ali Danijela je imala i manju ulogu u filmu „Mi nismo anđeli 2", gde je bila partnerka Nikoli Koju. U pitanju je scena kada Nikola shvata da je u krevetu sa devojkom koja je istih godina kao i njegova ćerka.

- To je bio moj prvi izlazak pred kameru i bila sam jako nervozna. Iako je uloga bila mala, ostavila sam dobar utisak, pa su me predložili za film „Ivkova slava" - objašnjava 23-godišnja glumica.

Iako trenutno ima priliku da igra prostitutku, publika ju je do sada gledala u potpuno drugačijim ulogama.

- U seriji „Ono naše što nekad bejaše" igram devojku iz male sredine, a radnja se odigrava na početku 20. veka. Ona je dobra i smerna, sušta suprotnost ulozi u „Rodama" - priča Štajnfeldova koju očekuje i jedna pozorišna premijera.

- Sada očekujem premijeru predstave Pozorišta „Boško Buha", reditelja Juga Radivojevića, koja se zove „Instant seksualno vaspitanje". Premijera je zakazana za 15. mart, a ja igram devojku Daču, gimnazijalku koja se interesuje po pitanju seksualnog iskustva. Ona je u srećnoj vezi, ali ona i njen dečko ne žele da priznaju jedno drugom da su nevini. Danas se sve menja, pa je sada sramota da uđeš nevin u brak, što je ranije bila vrlina - objašnjava Danijela koja uskoro treba da diplomira na Akademiji dramskih umetnosti i priča kako uspeva da uskladi posao i privatni život.

- Uvek se nađe vreme za ljubav. Srećno sam zaljubljena već dve godine i imam sreće da je kraj mene osoba koja razume moj posao. Često odlazim kod roditelja u Ruski Krstur, a sestra, koja je trenutno u Nikaragvi, mnogo mi nedostaje. Inače, slobodno vreme najviše volim da koristim na putovanja. Najlepši utisak na mene su, za sada, ostavili Njujork i Izrael, a volela bih da posetim Zapadnu Evropu, kao i Bliski istok - kaže Danijela i dodaje da je „putovanje" u Holivud ne privlači.

- Razumem da naše generacije, ma čime se bavile, žele da odu u inostranstvo, ali ja još uvek nemam tu potrebu. Što se tiče naših mladih glumica koje to žele, mislim da imaju potencijala da uspeju u Holivudu, jedino je bitno da dobro savladaju jezik.

I Mira Furlan u „Rodama"

Nove epizode serije „Vratiće se rode" snimaju se na hrvatskom ostrvu Krk, a ekipi se pridružila Mira Furlan. Ona će se naći u ulozi Jagode, Milenkove supruge, koga u seriji televizije B92 igra Branimir Brstina. Mira Furlan će tako ostvariti svoju prvu ulogu u nekoj srpskoj seriji još od 1991. godine i „Boljeg života".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.