Izvor: Blic, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumim običnog čoveka

Glumim običnog čoveka

Zijah Sokolović, poznati sarajevski glumac, tumači ulogu u seriji 'Ljubav, navika, panika' koja se snima u produkciji RTV 'Pink'.

Kako priznaje, rad sa starim kolegama budi lepe uspomene.

- Jovanović, moj lik u seriji, jeste običan, normalan, porodičan čovek koji ima probleme i misli da ne može sam da ih reši, te traži pomoć od svojih komšija psihologa. Ispostavlja se u stvari da je on normalan, a da su svi ostali ludi. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << duže pauze, ponovo snimate u Srbiji?

- Da, ovo je prvi ovako veliki posao. Radim sa mojim starim kolegama i to mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Puni smo želje za saradnjom i suviše lako igramo i snimamo.

Kako vam se dopada Beograd?

- Promene koje viđam u Beogradu idu u negativnom smislu. Verovatno zbog toga što je zima, pa će na proleće valjda biti drugačije. Ovo je važan trenutak za ljude koji žive ovde. I ovaj prostor, bez obzira na to gde se nalazio, mora da uđe u civilizacijske norme, milom ili silom. Šta ste radili u poslednje vreme?

- Pre par godina sam napravio predstavu 'Medved' u Ljubljani sa džez kvartetom. Prošle godine smo bili na 15 svetskih festivala i dobili brojne nagrade. Koji grad doživljavate kao svoj?

- U poslednje vreme najčešće sam na pozornici. Igram u nekoliko pozorišta: u Sloveniji, Austriji, Sarajevu, ovde igram u Narodnom pozorištu i rekao bih da sam prenatrpan. Ipak, Beč ostaje kao mesto gde se najmirnije osećam. Da li vam ostaje vremena za porodičan život?

- Porodica ide uvek sa mnom, bilo fizički ili u mislima. Bolje da sanjam krećući se nego da sanjam sedeći - zaključuje Zijah Sokolović. Neven Džodan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.