Glumac iz Milionera iz blata dobio krov nad glavom

Izvor: RTS, 06.Jul.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumac iz "Milionera iz blata" dobio krov nad glavom

"Mala" zvezda filmskog hita "Milioner iz blata", Azrahudin Mohamed Ismail, odselio se iz straćare u sirotinjskom naselju u Mumbaju nakon što je, konačno, dobio novi stan u gradu.

Azrahudin Mohamed Ismail, desetogodišnja zvezda popularnog filma "Milioner iz blata", odselio se sa porodicom iz svoje straćare u sirotinjskom naselju u Mumbaju nakon što mu je obezbeđen novi stan u gradu, prenosi Bi-Bi-Si.

Azrahudin je izjavio da je njegov novi dom "stvarno lep", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali da će mu nedostajati stari drugari. "Verovatno ću im dolaziti u posetu s vremena na vreme."

Filmska ekipa je uplatila sredstva za stan dobrotvornoj organizaciji koja pomaže decu beskućnike u Mumbaju.

Organizacija po imenu "Jai Ho" planira da kupi dom i devetogodišnjoj devojčici Rubini, koja je takođe mlada zvezda filma.

"Mi smo godinama živeli na sred puta. Mogla sam samo da sanjam da ćemo jednog dana imati krov nad glavom", rekla je Azrahudinova majka.

Nekretnina od 23 kvadratna metra i jednom spavaćom sobom će postati vlasništvo dečaka kada bude napunio 18 godina.

"Milioner iz blata" osvojio je u februaru osam Oskara i zaradio više od 200 miliona dolara. Režiser filma Deni Bojl negirao je optužbe za eksploataciju.

Vlasti Mumbaja su u maju srušle straćare Rubine i Azrahudina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.