Gibson proglasio bankrotstvo, ali nije još odsvirao svoje

Izvor: N1 televizija, 02.Maj.2018, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gibson proglasio bankrotstvo, ali nije još odsvirao svoje

Proizvođač gitara "Gibson", decenijama sveprisutnih na američkoj muzičkoj sceni, proglasio je bankrotstvo nakon što se godinama borio s dugovima.

Plan reorganizacije koji je ranije dogovoren omogućiće firmi Gibson brends inkorporejtid da nastavi poslovanje s 135 miliona dolara novca poverilaca.

Generacije gitarskih legendi su koristile Gibson gitare. Posle smrti Čaka Berija, njegov crveni Gibson je ugrađen u poklopac kovčega. Dejvid Bouvi je koristio Gibson >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << L4 dok je bio frontmen benda "Tin Machine". Sleš se kune u njih.

"To je jedan od najprepoznatljivijih brendova na planeti Zemlji", rekao je Džordž Grun, vlasnik svetski poznate prodavnice starih instrumenata Grun gitars.

Gibson, osnovan 1894. i baziran u Nešvilu, najveći je proizvođač prvoklasnih gitara. Prema dokumentaciji, prodaje više od 170.000 gitara godišnje u više od 80 zemalja, kao i više od 40 odsto svih prodatih električnih gitara skupljih od 2.000 dolara.

Gibson gitare su u rukama Bi Bi Kinga, Erika Kleptona, Džimija Pejdža, Dvejna Almana i Sleša bile jedan od osnovnih gradivnih elemenata bluza i roka.

Jedna od malo poznatih fotografija legendarnog pionira bluza Roberta Džonsona prikazuje ga sa gitarom Gibson L-1.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bankrotirao proizvođač gitara "Gibson"

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Maj.2018

VAŠINGTON - Američka kompanija "Gibson", čije su električne gitare svirali Elvis Prisli, Kit Ričards i DŽimi Pejdž, proglasila je bankrot zbog duga od 500 miliona dolara...Kreditori će sada preuzeti kontrolu nad kompanijom čije je sjedište u Nešvilu, a koja je osnovana 1902. godine..."Filipsovo"...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.