GRUPE A I B Ko će na “orlove” u četvrtfinalu?

Izvor: 011vodič.com, 30.Avg.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUPE A I B Ko će na “orlove” u četvrtfinalu?

Košarkaška reprezentacija Kine je bila nosilac na žrebu za Mundobasket zato što je domaćin turnira, a unapred je bilo poznato da će grupa u koju bude smeštena biti najslabija. Sreću su ovog puta imale selekcije Poljske, Venecuele i Obale Slonovače, koje će tako imati znatno lakši put do druge faze takmičenja nego da su izvukli npr. Srbiju ili Sjedinjene Američke Države.
Kvota u kladionici MaxBet da će Poljska da osvoji Grupu A je 2.25.
To je grupa A, a ni grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << B nije nešto posebno jača. Nosilac grupe je Argentina, koja odavno ne spada u top selekcije na planeti. Na prošlom Mundobasketu su „gaučosi“ bili tek 11, dok su na šampionatu Južne Amerike 2016. u Venecueli završili tek četvrti, tako da su po prvi put ostali bez medalje još od 1968. godine.
Pored Argentine, u grupi su još Rusija, Južna Koreja i Nigerija. Sve su to ekipe koje mogu da naude favoritima za medalju u jednom meču, ali ne da se i sami umešaju u završnicu takmičenja. Rusi bi još i mogli da se nadaju iznenađenju da je tu jedan od najboljih evropskih košarkaša Aleksej Šved. On se međutim povredio na početku priprema i zbog toga će propustiti Mundobakset, a bez njega Rusija ima znatno manje šanse.
Zašto je uopšte navijačima u Srbiji važan sastav grupa A i B? Pa, čak i ako ne želite da se kladite i da probate da zaradite novac tokom ovog takmičenja, već samo da opušteno ispratite svetsku smotru, zanimaće vas tabela grupe I. Nju će u drugoj fazi formirati po najbolja dva tima iz grupa A i B, a upravo se sa tom grupom ukršta „naša“ J. Ukoliko ne bude većih iznenađenja, Srbija će u osminu finala ući sa prvog ili drugog mesta, što znači da će prvi protivnik u eliminacionoj fazi biti neka od dve najbolje ekipe od ovih osam.
Pored pomenutih Rusije i Argentine, za plasman u četvrtfinale će se boriti Poljska, predvođena Ej-Džej Sloterom, plejmejkerom ASVEL-a i Mateušom Ponitkom iz Lokomotive Kuban. Možda je ovaj turnir konačno šansa za neku od afričkih selekcija da naprave iskorak na Mundobasketu.
Afrikom godinama dominira Angola, koja je smeštena u grupu sa Srbijom, Italijom i Filipinima i teško će do druge faze. Zato je žreb bio naklonjen Obali Slonovače i Nigeriji. Pogotovo će Nigerijci, kojima će ovo biti treće učešće na Mundobasketu.
Tri asa „tigrova“ su trenutno ugovorom vezani za neki klub iz NBA lige. Al Faruk Aminu je član Orlando Medžika, Čimezije Metu San Antonio Sparsa, a Džoš Okogije Minesota Timbervusa. Tu je i 208 centimetara visoki centar Ekpe Udoa, koji će praktično igrati na domaćem terenu jer je član Peking Daksa.
Što se tiče Obale Slonovače, prva zvezda tima je dobro poznata navijačima Crvene zvezde. Reč je o naturalizovanom Amerikancu Dionu Tompsonu, koji je crveno-beli dres nosio tokom 2017. godine. Kasnije je Tompson igrao za San Pablo i Žalgiris, a ovog leta je prešao u Unikahu. Ostali igrači „slonova“ su uglavnom nepoznati širem auditorijumu.
SASTAVI REPREZENTACIJA U GRUPI A
OBALA SLONOVAČE: Noe-Šarl Abuo, Brajan Pamba, Baru Ađehi, Frejus Zerbo, Sulejman Dijabate, Vafesa Fofana, Bali Kulibali, Tijegbe Bamba, Gaj Landri Edi, Mohamed Deba Kone, Dion Tompson, Luj Siril Žan Benoa A Sie, Amadu Sidibe. SELEKTOR: Paolo Povia.
POLJSKA: Aleksander Roman Balčerovski, Mihal Sokolovski, Aron Cel, A.J. Sloter, Mateuš Ponitka, Adam Vačinski, Dominik Olejničak, Kamil Lačinski, Karol Grušecki, Adam Hričanijuk, Lukaš Košarek, Damijan Kulig, Lukaš Kolenda, Jakub Šenk, Krištof Sulima, Metju Vojčiječovski. SELEKTOR: Majk Tejlor.
VENECUELA: Gregori Vargaš, Hornan Zamora, Pedro Čurio, Hoze Vargas, Luis Betelmi, Antoni Perez, Migel Ruiz, Vindi Graterol, Heisler Đulent, Dvajt Luis, Mičel Karera, Nestor Kolmenares. SELEKTOR: Nestor Garsija.
KINA: Žao Rui, Feng Šuo, Guo Ailun, Žai Žiočuan, Žu Peng, Ji Đianlian, Kelanbaike Makan. Žu Ki, Ren Đunfej, Abudušalamu Abudereksiti, Žap Đivei, Vang Želin. SELEKTOR: Li Nan.
SASTAVI REPREZENTACIJA U GRUPI B
RUSIJA: Andrej Sopimba Moskva, Sergej Karašev, Jevgenij Baburin, Grigori Motovilov, Vitali Fridzon, Vladimir Ivlev, Semen Antonov, Andrej Zubkov, Andrej Vorontševič, Mihail Kulagin, Jevgeni Valijev, Nikita Kurbanov, Nikita Balašov, Aleksandr Platunov, Artem Zabelin. SELEKTOR: Sergej Bazarevič.
ARGENTINA: Nikolas Brusino, Agustin Kafaro, Fasundo Kampaco, Gabrijel Dek, Markos Delija, Maksimo Fjeljerup, Tajavek Galici, Patrisio Garino, Nikolas Laprovitola, Lusio Redivo, Luis Skola, Luka Vildoza. SELEKTOR: Serhio Hernandez.
JUŽNA KOREJA: Čan Hi Park, Junjong Čoi, Junghjun Li, Sunhjung Kim, Hun Heo, Hijong Jang, Hjogen Jeong, Sangjae Kang, Jongkju Kim, Guna Ra, Seunghjun Li, Desung Li. SELEKTOR: Hur Jae.
NIGERIJA: Ike Iroegbu, Ben Uzoa, Stan Okoje, Ike Diogu, Al Faruk Aminu, Ekpe Udoa, Čimezi Metu, Talib Zana, Džoš Okogie, Namdi Vinsent, Džordan Nvora, Majkl Erik. SELEKTOR: Aleksander Nvora.

The post GRUPE A I B Ko će na “orlove” u četvrtfinalu? appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.