„Franz Ferdinand“ slikali se u Ulici Gavrila Principa

Izvor: Blic, 05.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Franz Ferdinand“ slikali se u Ulici Gavrila Principa

Vickasti momci iz škotskog benda „Franz Ferdinand" koji su u sredu uveče održali sjajan koncert na „Green festu" u „Beogradskoj areni", na svom sajtu su u okviru dnevnika turneje postavili fotografiju gitariste Nika Makartija koji se slikao ispod ćirilične table sa nazivom Ulice Gavrila Principa.

- Imao sam malo slobodnog vremena i mislio sam da je dobra ideja da posetim staru dobru Ulicu Gavrila Principa. Sa ćiriličnim slovima morate sami da se snađete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - kaže Makarti.

Bubnjar Pol Tompson je napisao da je iz svoje hotelske sobe mogao da vidi „mnogo finih kockastih automobila iz sovjetskog doba kako mile autoputem".

Po rečima članova benda, ime grupe je originalno inspirisao konj po imenu Nadvojvoda. Nakon što su gledali njegovu trku na televiziji, škotski rokeri su počeli da diskutuju o nadvojvodi Francu Ferdinandu, austrijskom prestolonasledniku (kojeg je 1914. u Sarajevu ubio Gavrilo Princip) i ubrzo su zaključili da bi to bilo odlično ime za bend. „Svidelo nam se kako zvuči. Uostalom, Franc Ferdinand je bio unikatna figura, a njegov život, ili bar njegov kraj, je bio jedan od faktora koji je doveo do Prvog svetskog rata", objasnio je svojevremeno basista Bob Hardi. Zanimljivo je da se na B strani singla „Take Me Out" nalazi numera „All for You Sophia" koja govori o ubistvu Ferdinanda i njegove supruge Sofi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.