Filmski program 7 veličanstvenih na Belefu

Izvor: Press, 09.Jul.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski program "7 veličanstvenih" na Belefu

Sve tri večeri na programu su po dve projekcije (od 21h i 23 sata), a ulaz je slobodan.

Odabrani su po jedan novi i jedan stariji film Tomasa Ridelšajmera (Nemačka), Mike Ronkainena (Finska) i Marka Isaksa (Velika Britanija) kao predstavnika vodećih dokumentarističkih sredina u Evropi.

Ridelšajmer je posvećen fenomenu umetnosti i ritmovima stvaranja, kreativnom pulsiranju umetnikovog disanja u spoju sa delom i prostorom u kome nastaje, ističe se u najavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Sutra uveče biće prikazani njegovi filmovi "Zemlja diše" iz 2012. godine i "Dodirni zvuk" (2004.).

Ronkainen preispituje ritmove ćutanja i saopštavanja kroz različite, iznenađujuće forme, od artikulisanih do neartikulisanih.

U četvrtak su na programu njegovi dokumentarci "Finska krv, švedsko srce" (2012.) i "Urlači" (2003.).

Isaks je, kroz psiho-socijalnu vizuru, usmeren na pulsiranje ljudi u urbanim sredinama Engleske, na ritmove njihovog prisustva i neprisustva, prihvatanja i odbacivanja.

Za petak su najavljena njegova ostvarenja "Put - priča o životu i smrti" (2012.) i "Sve se beli u Barkingu" (2007.).

Festival "Sedam veličanstvenih" stekao je visok renome u Srbiji, a i šire, promovišući autorske dokumentarce, koji su već osvojili svetske festivale i postali značajan segment savremene kulture.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.