Film moje karijere

Izvor: Blic, 19.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film moje karijere

Milorad Milinković Debeli, režiser i scenarista crne krimi komedije „Čitulja za Eskobara" koja će 13. marta biti premijerno prikazana u Beogradu, kaže da je ovo njegov najbolji film do sada i napominje da mu je posebno drago što u „Čitulji za Eskobara" igra internacionalna glumačka ekipa.

Naime, osim Vojina Ćetkovića, Nikole Simića, Jelisavete - Seke Sablić, Marka Živića, Nenada Jezdića i drugih naših glumaca, u filmu igraju i Zijah Sokolović, Tamara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Garbajs i Rene Bitorajac.

Da podsetimo, film je inspirisan istinitim događajem iz 1993. godine kada su dvojica Beograđana, nakon ubistva Pabla Eskobara, u novinama dali čitulju za kolumbijskog narko-dilera.

- Veoma sam zadovoljan filmom, prevazišao je moja očekivanja. Svi se slažu da „Čitulja za Eskobara" ima veliki komercijalni potencijal. Žanrovski je teško odrediv, ali mislim da je najbolje reći da se radi o crnoj krimi komediji sa elementima ljubavne melodrame. Kroz film se prepliće nekoliko priča, a u centru pažnje je pitanje da li čovek kome je predodređeno da bude negativac može da se promeni. Naravno, sve to smo predstavili na zabavan način koji će, nadam se, naići na dobar prijem gledalaca - priča za „Blic" Milorad Milinković, koji je našoj publici poznat po filmovima „Mrtav 'ladan" i „Potera za Sreć(k)om", i serijama „Crni Gruja 2" i „Dangube".

- Iako će vam svaki reditelj reći ovo isto, zaista, bez ikakve lažne skromnosti, mogu da kažem da je ovaj film nešto najbolje što sam do sada uradio. Naravno, i prethodni filmovi su mi veoma dragi i veoma sam zadovoljan njima, ali čini mi se da sam sa „Čituljom za Eskobara" sazreo kao režiser. Takođe, iako je premijera prvobitno bila najavljena za jesen prošle godine, odlučili smo da ne žurimo, jer smo želeli da postprodukciju odradimo dobro - objašnjava Milinković.

Po njegovim rečima, posebnu draž filmu daje sjajna internacionalna ekipa koju čine Vojin Ćetković, Boris Komnenić, Jelisaveta - Seka Sablić, Marko Živić, Nenad Jezdić, Boris Milivojević, Miloš Samolov, kao i gosti iz Bosne i Hrvatske, Zijah Sokolović, Tamara Garbajs i Rene Bitorajac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.