Film Seks i grad zabranjeno reklamirati u Jerusalimu

Izvor: Blic, 20.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film "Seks i grad" zabranjeno reklamirati u Jerusalimu

U Jerusalimu i Petah Tikvi, gradu u centralnom delu Izraela, zbog reči "seks" zabranjeno je reklamiranje na uličnim bilbordima premijere američkog filma "Seks i grad", piše jutros izraelska štampa.

Tu vest su distrubuteri Forum filmova primili u šoku, piše jutros izraelska štampa.

"Nismo tražili da se reklamira nagost, ni poruke koje mogu biti uvredljive za javnost uopšte, a posebno zajednicu ultraortodoksnih Jevreja. Ipak, radi se o imenu filma. Smatramo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je smešno da se reklamira neki brend a da se ne objavi naziv," kazao je portparol Forum filmova.

Distrubutera je o zabrani obavestila izraelska firma za reklamiranje Maksimedija. Ona je najavila da će konsultovati s pruducentskom kompanijom kako dalje da reklamira film, baziran na popularnoj TV seriji istog naziva, u tim gradovima.

Predsedavajući Maksimedije Šaj Kedar je potpisao dogovor s opštinama koji mu zabranjuje objavljivanje znakova koji će uvrediti javnost i zapravo nema nameru da se bori protiv toga.

"Poster će se pojaviti u drugim gradovima. Naša odluka je bazirana na dugom nizu godina i poznanstvima u opštinama," kazao je Keidar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zabranjeno reklamiranje filma

Izvor: B92, 20.Maj.2008

Tel Aviv -- U Jerusalimu i Petah Tikvi, zbog reči "seks" zabranjeno je reklamiranje na uličnim bilbordima premijere američkog filma "Seks i grad", piše jutros izraelska štampa... Tu vest su distrubuteri Forum filmova primili u šoku, piše izraelska štampa. "Nismo tražili da se reklamira nagost,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.