Filharmonija se seli u Blokove!

Izvor: Mondo, 26.Jun.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filharmonija se seli u Blokove!

Odlučeno je gde će biti izgrađena nova zgrada Beogradske filharmonije

  Nova zgrada Beogradske filharmonije biće izgrađena u Bloku 13 na Novom Beogradu, odlučili su danas odbornici Skupštine grada Beograda.

Odbornici su odlučili i da pasaž između Jugoslovenske kinoteke i zgrade sadašnje Filharmonije na Studentskom trgu, ponese ime glumca srpskog porekla Karla Maldena.

Karl Malden je bio američki glumac srpsko-češkog porekla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a pravo ime mu je Mladen Sekulović. Iako rođen u Čikagu, odrastao je u obližnjem gradu Geriju, u Indijani.

SPEKTAKL Filharmonije na Ušću! (FOTO, VIDEO)

Snimio je 65 filmova, a neki od najpoznatijih su "Tramvaj zvani želja", "Na dokovima Njujorka" i "Paton". U Beogradu je glumio u filmu "Suton", a značajna je i njegova uloga u TV seriji iz 70-ih godina prošlog veka "Ulice San Franciska".

Ministar obećava: Nove zgrade za...

Nedavno je drugi koncert Beogradske filharmonije na otvorenom okupio oko 20.000 zaljubljenika u klasiku, koji su uživali u zaista jedinstvenom spektaklu - "HD Odiseji".

Pogledajte kako je to izgledalo:

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.