Fascinantna kula na brdu Glastonberi krije fenomenalnu tajnu: Kada čujete šta ona zaista predstavlja, odlepićete! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fascinantna kula na brdu Glastonberi krije fenomenalnu tajnu: Kada čujete šta ona zaista predstavlja, odlepićete! (FOTO)

Prema jednoj opšteprihvaćenoj legendi se na brdu Glastonberi u Engleskoj zapravo nalazi grobnica kralja Artura.

Kralj Artur bio je polumitski britanski vođa koji vlada oko 500. godine. Bio je jedan od najpoznatijih likova keltske mitologije.

Godine 1191. u gradu Glastonberi navodno su pronađeni posmrtni ostaci kralja Artura i kraljice Genoveve.

Foto: flickr/Andrew M

Kosti su kasnije prebačene u gradsku crkvu, ali je grob uništen u doba engleske >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << reformacije, a kosti su nestale.

Međutim, otkrilo se da je reč o propagandnom potezu tadašnjih lokalnih vlasti, koje su željele privući hodočasnike.

Foto: flickr/UpSticksNGo Crew

Pravi Arturov grob nikada nije otkriven, iako je prema legendi prenesen na ostrvo Avalon, kako bi njegove smrtne rane zacelile.

Glastonberi je jedna od najvećih duhovnih lokacija u zemlji.

Foto: wikipedia/Martinvl

Kopanjem ovog zemljišta pronađeni su rimski predmeti, koji ukazuju na to da su tu od davnina. Pretpostavlja se da potiču iz doba neolita.

Prva monaška crkva koja je stajala na Glastonburi Toru je verovatno uništena u velikom zemljotresu 1275. godine. Obnovljena je u 14. veku, a danas se tamo nalazi samo toranj.

Foto: flickr/Ronald James

Arheološkim iskopavanjima tokom 20. veka pokušali su da razjasne pozadinu spomenika i crkve, ali neki aspekti u istoriji će ostati nerazjašnjeni.

(Telegraf.rs/thevintagenews)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.