Fan Arsenala koji obožava Beograd

Izvor: Blic, 20.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fan Arsenala koji obožava Beograd

Džajls Piterson, poznati di-žej, nastupiće večeras u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Njegove zabave su na glasu svuda u svetu, pre svega zbog mešanja različitih uticaja, žanrova i bitova, od plesnog džeza preko hausa i afro-brazilskog zvuka do starinskog soula, a sve sa ciljem da se napravi zavodljiva atmosfera za sve prisutne.

- Beograd je veoma važno mesto za mene, odmah posle Tokija i Londona, a kada to kažem uglavnom mislim na muziku i kulturu jer me to najviše interesuje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kada se setim vremena Jugoslavije, to je bio deo sveta koji je uvek fascinirao svojom umetnošću i muzikom - kaže Džajls Piterson za „Blic".

Ovoga puta, čuveni di-džej će u muzeju nastupiti sa em-sijem Erlom Zingerom i to povodom autorske izložbe savremene britanske umetnosti, pod imenom „Breaking step", koja se održava od 24. marta do 10. juna.

- Biće interesantno u muzeju, a i sam volim velike slikare, volim deo Magritovog i Matisovog senzibiliteta. Muzej bi trebalo da bude zabavan sve dok zvuk u njemu može da „radi", ponekad je plafon suviše visok za idealnu akustiku - objašnjava Piterson i dodaje da će publika u Beogradu moći da uživa u kombinaciji brojnih muzičkih žanrova.

Osim što je pasionirani zaljubljenik u muziku, on je i vatreni navijač fudbalskog kluba Arsenal.

- Volim Arsena Vengera! On je morao da izdrži pritisak deset godina i napravio je neverovatne stvari za Arsenal. Mi nemamo novca kao Čelsi i Mančester junajted i ne možemo da se takmičimo sa njima u kupovini igrača. Mi stvaramo igrače. Nadam se da ćemo uspeti sledeće godine da uradimo nešto veliko - zaključuje Džajls Piterson.

Njegov nastup u MSU počinje u 23 sata, a karte po ceni od 800 dinara mogu da se kupe na blagajni Doma omladine i u Bilet servisu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.