FRIK ZA TARTUFE STIŽE U BEOGRAD On je spremao jela za Meril Strip i Dejvida Bouvija

Izvor: Blic, 28.Feb.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FRIK ZA TARTUFE STIŽE U BEOGRAD On je spremao jela za Meril Strip i Dejvida Bouvija

Poznati italijanski šef, Marco Saso, po prvi put gostuje u restoranu "Enso" u Beogadu, a zbog velikog interesovanja za meni koji je pripremio, gostovanje je produžio na tri dana i biće u Beogradu od 2. do 4. marta.

Sasso se sa 30 godina odselio iz Italije u Njujork u kojem je živeo dvadeset godina. Za to vreme je pekao kuvarski zanat da bi otvorio svoj restron u Nju Džersiju pre manje od deset godina.

Kuvao je za Andreu Bočelija u Nju Džersiju, dok je u restoranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Giorgio's" u kome je radio u Los Anđelesu, kuvao za Tom Kruza, Dejvid Bouvija, Meril Strip i mnoge druge poznate ličnosti, sportiste i senatore.

Slavni vole njegove jelovnike. Meril Strip je, recimo, obožavala njegove tartufe.

- Tom Cruise je stalno dolazio na moje torteline -kaže Sasso koji tvrdi da su anonimni gosti zahtevniji od velikih zvezda.

Njegovi ´Ricotta gnochi s tartufima´ su proglašeni najboljom testeninom Nju Džersija pre nešto manje od deset godina. Preko Amerike i Italije se doselio na Veli Lošinj gdje je otvorio restoran ´Bora bar´ u Rovenskoj. Za njega je kuvanje poput sviranja instrumenta.

Marco je strastveni ljubitelj tartufa, te nije ni čudo što ga vrlo često nazivaju “frik za tartufe”. Za goste u Beogradu je spremio specijalan meni i kaže da jedva čeka da čuje njihove utiske. Više informacija u vezi sa gostovanjem i rezervacijama mogu se pronaći na sajtu i fejsbuk stranici restorana Enso.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bouwijev kuvar stiže u Beograd : “Meryl Streep obožava moja jela sa tartufima”

Izvor: Savršena.com, 01.Mar.2017, 00:08

Poznati italijanski šef, Marco Sasso, po prvi put gostuje u restoranu Enso, a zbog velikog interesovanja za meni koji je pripremio, gostovanje je produžio na tri dana i biće u Beogradu od 2. do 4. marta.. Sasso se sa 30 godina odselio iz Italije u New York, gde se zadržao sledećih 20 godina. U...

Nastavak na Savršena.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.