Evo zašto bi trebalo da bude namirnica vašeg JUTRA

Izvor: 011vodič.com, 28.Nov.2020, 12:30

Evo zašto bi trebalo da bude namirnica vašeg JUTRA

Kakao nas asocira na čokoladu, ali ova moćna hrana u sebi sadrži mnogo vitamina i minerala.
Sirovi kakao ima gorak ukus, ali je bogat antioksidantimam, vlaknima, magnezijumom, bakrom, fosforom, gvožđem i cinkom. Čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova.
Poreklo
Kakao nastaje iz biljke Kakaovac, to je tropsko drvo koje pripada porodici slezova. U Evropu ga je doneo Kristifor Kolumbo sa svojih moreplovačkih avantura >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << po tek otkrivenoj Americi. Tadašnji narodi su pravili specifično piće od kakaa, slično današnjim likerima.
Doručak
Dodajte kakao u svoj doručak, omiljene pahuljice ili umesto kafe popijte ovaj zdrav napitak.
Kakao u svom izbornom obliku nema dodatne šećere tako da je ujutru posebno pogodan za jelo jer neće povećati nivo šećera u krvi za razliku od mnogih slatkih žitarica i drugih namirnica koje ujutru konzumiramo.
Obratite pažnju na to da kakao ne sadrži dodate šećere kako bi bio najzdarvija opcija za vas.

The post Evo zašto bi trebalo da bude namirnica vašeg JUTRA appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.