Evo kako da uživate u moru, a da ne izađete iz Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 17:04

Evo kako da uživate u moru, a da ne izađete iz Srbije

Snađite se!

Planiraš da leto provedeš kod kuće, ali kod nas mora nema. Tripuješ se kako nećeš osetiti sunce, pesak i so na način na koji si to navikao inače. Onda počneš da sumnjaš u leto i misliš kako je sve propalo. Pre nego što se ubedačiš, razmisli dva puta.

Blizu svog grada ili čak u njemu sigurno imaš kupalište. To kupalište možda nije more, ali je čak lepše kad izuzmeš činjenicu da voda u njemu nije slana. Kad Sunce uprži, so isparava. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zato nema onog prepoznatljivog morskog mirisa koji svi volimo, ali prži svakako, kiše su konačno prošle. Pesak je tu, to je lako rešivo. Jedino što fali je, ako ovako raščlanjeno posmatramo stvari, morska so. Čoveče, šta ako ti kažemo da možeš da je nosiš sa sobom maltene u džepu, uvek i svuda? I tako, naravno, uvek i svuda budeš u stanju da napraviš plažu istu kao što je ona u najlepšem primorskom mestu na svetu (odluči sam koje je to mesto za tebe).

Pazi sad, mi ćemo ti objasniti kako to ide kroz nama najbliži primer, koji ćeš ti preneti na svoju okolinu.

Student si, radiš od kuće, treba da stigneš i da izađeš i provedeš se povremeno, a haotični momenti se samo nižu. Nema mesta stresu jer smo mi provalili foru. Nađi neku ulicu u gradu koja ima makar blagu uzbrdicu i kafić u njoj koji ne služi hranu. Zašto da ne služi hranu? Zato što ćeš je spremiti i poneti. Nije frka, ubrzo će ti sve biti jasno.

Tu ćeš da sediš i jedeš dok sendvič (jer to i inače nosiš na plažu) zalivaš pićem koje na moru uvek naručuješ. Zamisli kako si se sklonio u hlad jer si se već zacrveneo kao rak i moraćeš da mažeš leđa i ramena jogurtom, ali te trenutno baš briga za to jer piješ omiljeno morsko piće i odmaraš od žege pre nego što ponovo odmarširaš sa društvom na turu odbojke na pesku i mini vaterpola u plićaku.

Sve je to realno moguće. Imaš svoju uzbrdicu kao u morskim ulicama kroz koje moraš da se spustiš do plaže. Imaš kafić koji služi piće koje najrađe piješ u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Grčkoj, Turskoj ili gde već voliš da letuješ. Imaš pesak na kupalištu koje je tvoje krajnje odredište, imaš ekipu za odbojku na pesku ili vaterpolo u plićaku. Imaš sve.

Šta kažeš? So fali? Pa ne fali, bre.

Napravio si sendvič koji jedeš tu u kafiću, napravio si dva, tri. Preostale ćeš pojesti pored vode. Na sendvič si stavio Dobro jutro margarin sa morskom soli i ostale namirnice koje su ti se već jele i koje obično gotiviš da vidiš na sendviču.

Suština je u margarinu, jedino je on konstanta koja te nikada do sada nije izneverio. Puls, ta mrvica soli pomoćiće da se osetiš bar malo kao na moru. Rešili smo ti problem. So, pesak, Sunce, voda – sve je tu. I sve toliko podseća na more da možeš da ga dohvatiš. Dobro jutro margarin je ove godine spasio leto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.