Estonski bitkoin zamak, postaje centar za razvoj ove kriptovalute?

Izvor: KarikeMagazin.com, 01.Sep.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Estonski bitkoin zamak, postaje centar za razvoj ove kriptovalute?

Estonija je dugo na naslovnim stranama tech magazina zbog svog odnosa prema tehnologiji. Najnovije estonsko “čudo” je zamak star 600 godina pod nazivom “Malla Manor” koji je kupljen novcem od bitkoina. Zamak je kupio estonski investitor i bitkoin preduzetnik Risto Pietilä. Risto je jedan od aktivnijih članova bitkoin zajednice, njegov nick tamo je rpietila.
Wikimedia/Ivar Leidus

Risto tvrdi da je zaradio oko 2 miliona EUR od Bitkoina, i da je polovinu tog novca utrošio >> Pročitaj celu vest na sajtu KarikeMagazin.com << da bi kupio zamka 600 godina star. Iako, u potpunosti veruje u Bitkoin, kupovina zamka predstavlja način da smanji rizik investicije i diversifikuje je. On je izjavio: “Kupio sam zamak od novca koji sam zaradio od Bitkoina, krajem prošle godine. Od tada vrednost Bitkoina se udesetostručila. Hteo sam nešto što će biti suprotno Bitkoinu i mislio sam da nema bolje investicije od zamka. Ako Bitkoin nastavi da raste, mogao bih dogodine biti deset puta bogatiji nego sada. Ako totalno izgubi vrednost, imaću zamak”.
Zamak bi trebao da postane centar za aktivnosti i razvoj Bitkoina. Veći deo zamka je u fazi renoviranja, a renoviranja će biti privođenja kraju kako Bitkoin bude rastao, a Risto tim putem obezbeđivao nova za dalju investiciju u zamak. Jedan od planova je da se jedna od većih prostorija u zamku nazove po tvorcu Bitkoina Satoši Nakamotou. Renoviranje ove sobe od 450 metara kvadratnih bi trebalo da košta oko 1 milion EUR.
Za to vreme sam zamak je video mnogo aktivnosti. Naime, Dejvid Latapi, jedan od najbitnijih ljudi kriptovalute Monero treba da se useli u zamak, kako bi nastavio sa razvojem. Risto je načinio slične ponude developerima raznih drugih kriptovaluta. NJegov plan je da ovaj zamak postane Bitkoin inkubator.
Šta vi mislite o ovom Bitkoin zamku?
Izvor

Nastavak na KarikeMagazin.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KarikeMagazin.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KarikeMagazin.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.