Energični hard-kor zvuk

Izvor: Blic, 12.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energični hard-kor zvuk

Graund zero je hard-kor bend iz Novog Sada. Grupa je počela sa radom u septembru 2001. godine, do danas je prošla kroz nekoliko muzičkih faza, a i postava se nekoliko puta menjala.

Polovinom 2003. godine četvoročlani sastav snima pesmu „Revolt" koja izlazi na kompilaciji „All from the heart", a sledeće godine ustalila se postava benda te je tako zaokružen muzički pravac koji će da sviraju. Snimanje prvog albuma članovi benda počeli su u februaru 2005. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali zbog nepredviđenih situacija kao što je krađa opreme, ali i zbog, kako sami kažu, sopstvene neodgovornosti, ovo snimanje se neplanirano oteglo. U međuvremenu u martu 2006. bend je snimio tri pesme i objavio ih u promotivne svrhe pod nazivom „Possess me EP".

Na radost domaće hard-kor publike, a posle mnogo poteškoća, prvi studijski album „Last Goodbye" objavljen je u aprilu prošle godine kada je šira publika mogla da se uveri u energičnost i čvrstinu koju donose pesme s ovog albuma. Jedanaest numera energičnog i mračnog hard-kor zvuka, isprepletanih akustičnim intermecima i jednom obradom snimljenom uživo, svakako treba poslušati i uveriti se u kvalitet njihovih koncertnih nastupa.

Grupu Graund zero čine: Nemanja Spasojević (vokal), Nikola Crvenković (gitara), Milan Armački (bas), Milan Sogorov (gitara) i Predrag Milojković (bubnjevi). Trenutno snimaju materijal za drugi album.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.