Električni orgazam predgrupa Stonsima

Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Električni orgazam predgrupa Stonsima

Rok-sastav "Električni orgazam" nastupiće kao predgrupa čuvenim "Roling stonsima" na njihovom koncertu u Beogradu 14. jula.

Frontmen "Električnog orgazma" Srđan Gojković-Gile rekao je agenciji Beta da ne vidi mnogo bendova koji mogu da sviraju pre "Stonsa" u Beogradu, i da smatra da je bila očigledna odluka organizatora iz promoterske kuće "Mjuzik star" da to bude njegov bend.

"To je kao neka potvrda za ono što smo radili 27 godina. Kad smo krenuli da sviramo najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << san nam je bio da sviramo ispred 'Stonsa' što je tada bilo u domenu naučne fantastike. Evo ipak se desilo da sviramo sa svojim omiljenim bendom", kaže Gojković.

Gitarista, pevač i glavni autor, Gojković kaže da očekuje da će "Električni orgazam" kao predgrupa "Stonsima" u oko 40 minuta odsvirati najveće hitove svoje karijere, započete 1981. godine u Beogradu.

Iako će bend tek za desetak dana utvrditi preciznu listu pesama za koncert, Gojković ističe da ne nameravaju da izvedu svoje obrade "Stonsa" - veliki hit "Orgazma" s kraja 1980-ih godina "Bejbe ti nisi tu" (izvorno "Out Of Time") i "Citadel".

"Citadel' ne sviramo godinama, a 'Bejbe' ne sviramo sigurno već tri-četiri godine. Mislim da je glupo da sviraš na koncertu 'Stonsa' njihove obrade. Nije mi to neka ideja i verovatno ćemo svirati samo svoje pesme", ističe Gojković.

Petočlani bend ne namerava da se posebno priprema za koncert sa "Stonsima" jer Gojković kaže da "Električni orgazam" redovno svira i dobro je uvežban.

"Stonsi' su bend zbog kojeg sam krenuo da sviram i karte za koncert sam kupio prvog dana kad su puštene u prodaju. Pre neki dan sam se smejao tome, jer mi se prvi put dešava u životu da ću svirati na koncertu za koji sam već kupio karte", kaže Gojković.

Prema nekim najavama, pored "Električnog orgazma", predgrupa "Stonsima" na Beogradskom hipodromu 14. jula trebalo bi da bude i sarajevski hard rok sastav "Vatreni poljubac" gitariste i pevača Milića Vukašinovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.